2013/05/06

DIY: Dipattu verho

Viisivuotiaan tyttären lempiväri on tietenkin pinkki, kun taas äiti käyttäisi sitä säästeliäämmin. Kompromissina neidin uusi verho on pääsääntöisesti valkoinen (lakana), mutta helma on dipattu pinkkiin kangasväriin.
 
 

 

Kangasvärinä oli Dylonin käsiväri, Flamingo Pink ja valmistin väriliuoksen ohjeen mukaan. Dippasin lakanan liuokseen vähitellen siten, että annoin ensin alareunan olla liuoksessa n 20 min, sitten lisäsin vettä ja päästin lakanan syvemmälle 8 minuutiksi, lisää vettä ja 2 min ja lopuksi lisää vettä ja vielä yksi nopea dippaus. Huuhtelin huolellisesti ja kuivasin.

Idean sain TÄSTÄ verhosta, mutta oma versioni ei ole ihan yhtä hienostunut ja kauniisti liukuva. Ensi kerralla käyttäisinkin ehkä lyhyempiä vaikutusaikoja.

-Paula

17 kommenttia:

 1. Mainio idea saada pinkkiä kotiin vaan ei liiaksi asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan; tämän verran pinkkiä äitikin sietää. Etenkin, jos olisi jättänyt ekan vaikutusajan hieman lyhyemmäksi.

   -Paula

   Poista
 2. Todella komea! en itsekään ole pinkin ystävä mutta tuollaisen verhon voisin ottaa itsellenikin. oliko lakana siis märkä kun dippasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein tosiaan muuten ihan normaalisti värjäysohjeiden mukaan, paitsi että laimensin lientä koko ajan hieman lisää. Lakana oli märkä.

   -Paula

   Poista
 3. KIITOS!

  Mulla on täysvalkoiset verhot, jotka olin jo hävittämässä. Tästä saadaan niille uusi elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Olisi kiva nähdä, millaiset verhot teille tulee!

   -Paula

   Poista
 4. Tosi hienot tuli! Tota liukuvärjäystä täytyy kokeilla itsekkin johonkin.

  Voi kun ois meidänkin neidit ikionnellisia pinkeistä verhoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaatii näköjään pikkuisen aina harjoittelua nämä liukuvärjäykset, joten voi olla, että minäkin haluan tehdä vielä jotain tällä tekniikalla.

   -Paula

   Poista
 5. Vau! Tosi nätti ja loistava kompromissi kahden värin taistelusta!

  VastaaPoista
 6. Hei, luin jostain ohjeesta, että liukuvärjätessä tuo dippaus kannattaisi tehdä toistepäin, tasaisen tuloksen saamiseksi, eli aloittaa ylimmäisestä värjäys kohdasta, ja vähitellen aina nostaa värjättävää kappaletta pois väristä. Noista aikarajoista en kyllä nyt millään muista, mutta jos tuon tekisi käänteisesti, tai jotenkin muuten fiksusti :) Minusta tosin tuo "raidallisuus" sopii kyllä kivasti verhoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Pitääpä joskus kokeilla. En tosiaan tiedä, kumpi on merkittävämpi tekijä; värjäysaika vai liuoksn väkevyys.

   -Paula

   Poista
 7. Näyttää ihanalta. Ison kankaan värjäys tasaisesti on haasteellista kotioloissa, kun ei ole isoja altaita, jossa uittaa kangasta. Olen ihaillut näitä http://www.eilentein.com/2013/03/liuku.html liukuvärjättyjä koreja. Siellä on ainakin jotain testituloksia. Ei tosin kankaan värjäykseen liittyen. Liukuvärjäys voisi olla meillekin yksi verhovaihtoehto... Täytyy pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä laitan linkin yhteen kantoliinanvärjäykseen, jossa pitkää kangasta on liukuvärjätty. Housuhenkarit mielestäni aikasta hieno keksintö tähän hommaan. http://olentoblogi.blogspot.fi/2011/06/liinatuunausta.html

   Poista
  2. Kiitos hirmuisesti vinkeistä. Tosiaan ison kankaan käsittely on haastavaa. Tämä oli parivuoteen lakana, eli värjätessä semoli minulla taiteltuna neljään osaan. En uskaltanut lasten punkkaa käyttää värjäyksessä, kun pelkäsin, että väri tarttuu siihen. Oikeastaan ihme, etten värjännyt kaikkea muutakin ympärilläni pinkiksi.

   -Paula

   Poista
 8. Kiitos ihanasta blogista! Koukkuun jäin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.