2012/10/21

Kutistetut

Olihan se minunkin kokeiltava kutistemuovia, kun siitä niin kovin on puhuttu. Ja onhan se aivan mahtava materiaali! Mustasta kutistemuovista syntyi pisara-kaulakoru, jonka seuraksi tein myös pisaranmalliset korvakorut. Valkoisesta kutistemuovista tein lintu-kaulakorun ja bambi-aiheisen rintakorun, jonka hännän päässä olevan perhosen päälle liimasin vielä heijastin kangasta, että heijastimen virkaakin samalla ajaa. Luulenpa, että koruvarastoni tulee piakkoin kokemaan räjähdysmäisen kasvun!

-Piia

Edit: Ostin kutistemuovit Sinellistä, jonka nettisivuilta löytyy ohjeita kutistemuovin käytöstä, klik. Ohjeessa sanotaan, että koruja varten reikä on hyvä tehdä ennen kutistamista, sain vinkin, että sen voisi tehdä esim. reijittäjällä, mutta minä tein reiät jälkeen päin poralla, minusta tuli siistimpi näin. Myös linnun vatsan rei'itys on tehty jälkeen päin erikokoisilla poranterillä.

4 kommenttia:

 1. Onpas hienoja! Voisitko mahdollisesti jakaa jonkun linkin mistä löytyy ohjeita tällaisten tekoon?

  VastaaPoista
 2. Ihania, ihania, ihania :)! Ekaa kertaa törmäsin tähän kutistemuoviin, hauska idea! Munkin pitäis kokeilla :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos, minäkin tykkään näistä kovasti! Lisäsin tuohon tekstin perään linkin Sinellin nettisivuille, josta löytyy perustietoa kutistemuovista, kuuklettamalla löytyy varmasti vielä lisää hyviä vinkkejä omani lisäksi.

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania! Mulla oli 80-luvulla pieni nukkekoti, jonka hahmot oli tehty jonkinsortin kutistemuovista. Muistan vieläkin sen kuplivan ihmetyksen tunteen iskän vieressä uuninluukulla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.