2011/12/22

Piparkakkunapit

Piparkakuissa parasta on itse leipominen.


Meillä syödään varmaan enemmän taikinaa raakana kuin valmiina pipareina.

-Paula

13 kommenttia:

  1. Hauskasti saa napit liitettyä paketiksi! ihana idea! Ja piparitaikina on niin hyvää, nam.

    VastaaPoista
  2. Nää on söpösiä <3 Ja mun on pakko sanoa, kun tuli mieleen, että on vaarallista kuulemma syödä taikinaa raakana (luin jostain). Itse en syö - yök. :D Pahoittelut joulumielen turmelemisesta. Uutisoitiinhan tässä kyllä äskettäis siitäkin, että kynttilän poltto vastaa tupakan käryttämistä... että uskoo ken tahtoo ;) Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  3. ¨:D No valmistuotteissa on aina omat riskinsä, mutta ei kyllä niistäkään ole toistaiseksi mitään ongelmaa tullut. Kerran vuodessa on riski kuitenkin otettava, koska piparitaikina on vaan niin hyvää. Ehkä lapsille ainakin voisi syöttää itse tehtyä taikinaa. Ei mene sitten ihan vastuuttomaksi meininki.

    VastaaPoista
  4. Onpa hauskat "napit"!
    Ei taida olla ihan persupiparkakkutaikinaa? Vaikka hyväähän sekin on, niin raakana kuin kypsänä:)

    VastaaPoista
  5. Näitä saattaa vähän lahjaksi mennäkin. Oli yllättävää, kuinka isot napinreiät piti tehdä, etteivät menneet ihan umpeen paistaessa.

    Minä tosiaan tykkään myös tehdä taikinan itse. Se on yllättävän helppoa ja nopeaa puuhaa. Jos turvaudun kaupan taikinaan, olen valinnut Sunnuntain maidottoman taikinan. Se on minun makutestini voittaja pakastetaikinoista.

    Silloin kun vielä söin lihaa, söin myös lihapullataikinaa raakana. Äitini tykkäsi maksapihvitaikinasta jos oikein muistan. Taitaa olla hui-osastoa sekin. Eipä sitten tarvitse ihmetellä, miksi hemoglobiinini on siellä lähempänä 150, vaikka kasvissyöjä olen ollut jo pian 20 vuotta; tainnut käydä niin kuin Obelixille ;)

    Jouluisissa tunnelmissa,

    Paula

    VastaaPoista
  6. Taitaa meillä piipadoolaisilla olla vähän erikoinen maku, minun herkkuani oli ja on edelleen raaka makaroonilaatikko! :) -Piia

    VastaaPoista
  7. :D no raaka jauheliha kuulostaa kyllä aika kauheelta. Ja makaroonilaatikkokin kylmänä. En oikein kyllä ole valmisruokien ystävä muutenkaan. Toki hälsansköketit menee, ne kasvissyöjien "valmislihat".

    VastaaPoista
  8. Henni, ei maistu valmisruuat minullakaan, tarkoitin sitä perinteistä äidin tekemää laatikkoa, jossa on munamaitoa, makaroonia ja jauhelihaa, sitä voisin lusikoida vaikka kuinka paljon ennen uuniin laittoa! :D -Piia

    VastaaPoista
  9. Niin raaka tosiaan, ei kylmä. En tullut ajatelleeksi, että sitäkin jouku söisi. Siinä ei kuitenkaan liha ole raakaa, että ehkä sen ymmärrän paremmin kuin sen lihapullataikinan :D

    VastaaPoista
  10. Hah, ompa hauskoja nappeja :) Nam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.