2011/12/18

Paketointia
Tonttutouhut täytyy jättää aina myöhään iltaan, mutta mikäpä sen mukavampaa kuin kääriä paketteja kynttilän valossa kuusen alla! Ja koska lahjat ovat paketissa vain pienen hetken, on mielekästä yrittää ainakin osa niistä paketoida ekologisesti, tavallinen lahjapaperi kun ei kelpaa kuin sekajätteeseen. Senpä vuoksi käytössä olivat mm. sanomalehti, voimapaperi ja silkkipaperi, osaan valikoitui myös hyllypaperia, mutta ajattelin, että se kestää vielä toisenkin kierroksen vaikka ensi jouluna. Ja mitäpä muuta koristeeksi kuin teippiä ja dymoa, joka korvaa kätevästi pakettikortit.

Omien pakettien lisäksi paketoitiin muutama myös hyväntekeväisyyteen; Joulupuu-keräyksiä järjestetään ympäri Suomea, Jyväskylän seudulla ennättää vielä huomenna maanantaina mukaan jakamaan hyvää!

-Piia

8 kommenttia:

 1. Hienoja paketteja, varsinkin nuo pilkulliset.
  Harmittaa, etten itse keksinyt tuota dymoideaa, jos sitten ensi vuonna... =)

  Kyllähän tavallisen lahjapaperin voi paperinkeräykseen pistää...

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä paketteja! Itsekin täällä pähkin lahjapaperiasioiden kanssa. Tallessa on kyllä jos jonkinmoista lahjapaperia aiemmilta vuosilta, että eiköhän kaikkiin paketteihin jokin ihmeellinen kääre ilmesty ;) Toinen kierroskin taitaa olla ihan hyvin noissa lahjapapereissa. Harvat niitä taitaa säästää...

  VastaaPoista
 3. Koo, minä olen käsittänyt, että tuo lahjapaperin kierrätyskäyttö on vähän hankalaa, esim. www.paperinkerays.fi -sivustolla sanotaan: "Lahjapaperit eivät valitettavasti kelpaa kotikeräyspaperin tai keräyskartongin joukkoon, koska ne sisältävät paljon painoväriä, teippejä ja tarroja. Ne voivat myös olla folio- tai alumiinipaperia, jota ei voida hyödyntää uuden paperin raaka-aineena."

  Elina, minä kuulun siihen joukkoon joka jemmaa käytettyjä lahjapapereita kaapin perukoilla ja sen kyllä keittiön yläkaapeista huomaa! :) Näiden pakettien voima- ja silkkipaperitkin ovat jostain meille eksyneitä, uudessa kierroksessa siis nekin. Liekkö yritän olla ekologinen (edes) tämän suhteen, tai sitten vain pihi tai lahjapapereiden oston unohtanut ;D

  Minakaa, kiitos, toivottavasti kelpaavat lahjansaajillekin! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 4. Täällä tunnustetaan myös lahjapaperien ja etenkin -pussien kierrätys. On hauskaa uudelleen käytettäessä miettiä, mitä tämä paperi sisälsi viimeksi ja keneltä se tuli?

  Ja aina on takuuvarmasti varastossa jotain mihin lahja kääräistä, kun pikainen tarve yllättää.:)

  VastaaPoista
 5. Mäkin tunnustaudun jemmaajaksi, ja kaikkia noita on vuosien varrella myös käytetty, niin sanomalehtiä kuin voimapaperia, ja paljon muutakin :D Vuosia sitten tein voimapaperipaketit, joihin punaisella tussilla piirtelin kuvioita (niitä tuherruksia, mitä yläasteella teinit piirtää vihkoihinsa ja kirjoihinsa, kulmasta alkavia kiemuroita jne). Siskoni muistaa joka joulu mainita, että ne on hienoimmat paketit ikinä :D Rakas sisko <3
  Niin ja tosta jemmaamisesta.. Mä en meinaa raskia käyttää ihania pusseja uudelleen, vaan tahtoisin vaan säilytellä ne itsellä.. :D Kukaan muu yhtä hoopo..? :)

  VastaaPoista
 6. Mä ajattelin kans, että käytän dymoa nimikointiin.. No, se sitten jäi... Mutta hyvä että joku toteutti senkin idean ;)

  Ihanaa joulua Piia ja Paula!

  VastaaPoista
 7. Anu, tulee se joulu ensi vuonnakin! ;) Mukavaa joulun aikaa myös sinulle!

  -piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.