2011/02/05

Tuunataan Lundiaa, osa2

Vaihteeksi käsittelyssä tyttären huoneen Ludian ovet

Yhdessä ovessa on pohjana magneettimaalia ja kaikissa koulutaulumaalia. Pohjustus tehty myrkyllä nimeltä Otex. Lisäksi maalasin kehykset peittävällä valkoisella maalilla, sillä aiempi valkolakattu oli jo valmiiksi lommoilla ja nuhruinen.

Opetuksia:

*Aina, jos mahdollista, telaa. Lopputulos on tasaisempi.
*PAITSI, koulutaulumaali kannattaa laittaa siveltimellä. Se on niin laimeaa liria, että tela nostaa siihen turhaan pintakuviota.
*Panosta työvälineissä laatuun: halpa pensseli tiputtaa karvansa ja mohairtela on hintansa arvoinen.
*Magneettimaali on paitsi kamalan kallista myös kamalan hankala käsitellä. Jää helposti epätasaiseksi ja kuivuu hitaasti.
*Muista poistaa maalarinteipit heti maalauksen päätyttyä. Eipä tarvitse sitten repiä kuivuneen maalin seasta.

-Paula

10 kommenttia:

 1. Juuri tänään meinasin ostaa magneettimaalia, kunnes kuulin hinnan! Litrahinta oli paikallisessa liikkeessä yli 200 euroa!!:O Jäi ostamatta...

  VastaaPoista
 2. Kiitos koulutaulumaalivinkistä! Ostin just tänään sitä purkillisen. Sekä telan. Mut pitääkin nyt vielä miettiä.

  VastaaPoista
 3. Netrauta toimitti minulle tarvikkeet hieman edullisemmin.

  Katri: Telallakin varmasti onnistuu, Piia oli telannut seinään. Minulla oli vaahtomuovitela, joka kuivuttuaan jätti pintaan kuvion, kunnon pensseli ei, vaikka ennen kuivumista näytti pahalta. Mohairtela tms saattaisi tässäkin toimia. Kannattaa kysyä sopivaa telaa rautakaupassa.

  -Paula

  VastaaPoista
 4. Piti vielä lisäämäni, että riippuu vielä siitä mitä maalaat. Seinää ei varmastikaan kannata vetää sudilla. Näissä ovissa taas kunnon tartuntapohjamaali oli pakollinen ja saattaa vaikuttaa lopputulokseen.

  -Paula

  VastaaPoista
 5. Moi
  Olitteko kuinka käsitelleet Lundian ennen valkoista maalia? Itselläni ilmeisesti hiontaprojekti tiedossa...

  VastaaPoista
 6. Kyllä, hiontahommiin oli ryhdyttävä. En uskaltanut kokeilla suoraan lakkapinnan päälle. Ovien levyihin laitoin tartuntapohjamaalia, puuosiin en. Joka tapauksessa, kamalin homma on tikkaissa. Voimia koetukseen!

  -Paula

  VastaaPoista
 7. Otexin tartuntamaalia voi käyttää suoraan lakkapinnallekin. Maalasin vanhan lakatun mäntynaulakon, eikä mitään ongelmia maalin pysymisessä ole ollut, kun tuo Otex on välissä.

  VastaaPoista
 8. Juu, Otex on kyllä sellaista myrkkyä, että varmana pysyy. Toisaalta, tikasosiin en tiedä laittaisinko, kun ne on muutenkin niin kinkkiset urineen ja koloineen.

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.