2011/02/08

Ordning o reda

Pikkumiehellä epäillään maitoallergiaa ja kokeillaan maidotonta dieettiä. Senpä vuoksi ostellaan apteekista kallista korviketta, jota kuluu ja kuluu. Aatteen naisena en raaski heittää noin kalliita pönttöjä roskiin ja onhan niissä hyvät kannetkin, eikä teräviä reunoja, kuten säilyketölkkeihin tuppaa jäämään. Siispä kotiutin niihin pikkutavaroita.

Kun tekstaamaan ryhdyin, niin sitten karkasi mopo käsistä. Tunnustan. Tämä kuva vessastamme.
Tämänkin viisauden meille kertoi Engrish.

Tietysti tyttökin halusi osallistua ja sai miettiä, mitä ohjeita hänen huoneessaan pitäisi olla. Osallistui myös kirjoittamiseen.

Kiitämme inspiraatiosta Therese Sennerholtia.

Olisiko teillä lisää ideoita purkkien käyttöön? Tätä menoa olen kohta purkittanut koko omaisuuteni.

-Paula


11 kommenttia:

 1. Noita purkkeja sitten riittää...Meillä noita purkkeja kertyi yli puolitoista vuotta, ensimmäinen kun lopetti niin toinen aloitti...
  Noista saa nättejä esim. virkkaamalla suojuksia ympärille, jolloin ainakin kummitytölle kelpasi kynäpurkiksi; appiukolle autotalliin muttereilla yms. hilppeille meni monta kymmentä purkkia. Sisko teki joulunaikaan ihan simppelisti jouluista nauhaa ympärille kietomalla purkkeja pikkumuistamisille.

  VastaaPoista
 2. Tyttö teki tarhassa vastaavasta peltipurkista kynttilälyhdyn, siihen hakattiin paksulla naulalla reikiä ja halutessaan voi yläreunaan lyödä reiät rautalankaa tai nauhoja varten, niin voi ripustaa =)

  VastaaPoista
 3. Hihii, ihana! :D Meidänkin täytyy saada tuollainen mörköohje :D

  VastaaPoista
 4. Minkä kokoisia nuo purkit mahtavat olla? Mahtuisiko lahjasukat tai -lapaset tuollaiseen? Kaunis nauha ympärille ja sillä hyvä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Just äsken pyörittelin meidän ensimmäistä tyhjenemässä olevaa korvikepurkkia ja mietin, että mihin tätä vois uusiokäyttää.. Näitä kun tulee meilläkin kulumaan moonta vielä varmasti 1,5 vuoden aikana.

  - Paula

  VastaaPoista
 6. Nämä taitavat olla sellaisia vajaa litrasia. Eikä siinä mitää, siistejä ja nättejä purkkeja. Saisivat vain olla halvempia. Hinnat taitavat alkaa kahdesta kympistä vähän laadusta riippuen. Mutta jos tällä linjalla joudumme jatkamaan, niin niistä saattaa löytää milloin mitäkin. Eli paras nimikoida, ettei mene pikkuleivät ja pikkuruuvit sekaisin.

  -Paula

  VastaaPoista
 7. Oi, että tekisi mieleni taas tuota dymoa... Kauniita purkkeja!

  VastaaPoista
 8. Sitten kun kaikki tavarat on purkitettu, piha ja talo täynnä lyhtyjä ja kaikille sukulaisille ja tutuille annettu lahjat purkeissa, voisit kokeilla laittaa purkkeja jakoon/vaihtoon tänne blogimaailmaan. Selkeästi nuo herättävät innostusta :D

  VastaaPoista
 9. No minä ajattelin kans et jakoon vaan. Sukulaisista aloitetaan edellisen ohjeen mukaan. ;)

  VastaaPoista
 10. Lyhtyjä en varmaan näistä malta, niihin voisin käyttää kannettomia säilykepurkkeja. Toiveissa tietenkin on, ettei meille ehtisi näitä riesaksi asti kasaantua, eli että voisimme palata tavalliseen korvikkeeseen. Hyvä tietää, että löytyy sukulaisia ja lukijoita, jotka ovat valmiina apuun, jos alkaa piha purkeista täyttyä.

  -Paula

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva idea! Kierrätysjuttuja on aina kiva nähdä ja niistä saa monesti itellekin inspiraatiota. Mulla on itellä kuivauskaapissa odottamassa ananaspurkki, josta ois tarkotus tehdä nuppineulatyyny :)

  Noin korvikepurkit on reilunkokosia, niin niihin vois säilöö vaikka mitä, jotain ihanaa paperia/kangasta vaan päälle ja purkki on valmis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.