2011/02/04

Molemmille omat
Huomasin tämän hauskan Eurokankaan trikoon RuttuNuttu-blogista ja täytyihin sitä heti käydä hakemassa (ihan kun ei noita ompelemattomia kankaita muutenkin olisi...) ja mukavaksi yllätykseksi sitä löytyi myös "tyttö-värissä". Siispä molemmille omat paidat ompelukseen.

Pikku-ukon malli on sama Ottobren 6/10 Villi Viikinki kuin tässä pingviinipaidassa. Pidän kaavasta kovasti, hyvän mallinen, kapeahko ja riittävän pitkä. Hihoihin ei ollut tarkoitus laittaa resoreita, mutta enpä sitä kangasta leikatessa enää muistanut, joten tummansiniset resorit on sitten pääntien lisäksi myös hihoissa.

Pikkuneidin paidan kaavan otin pikaisesti jostain vanhasta Suuri Käsityölehdestä. Vähemmän on neidille tullut paitoja ommeltua, nytkin olisi kankaasta mekon halunnut, joten hyvä paidan kaava on edelleen etsinnässä. Tämä ei siis erityisesti miellyttänyt, leveä ja lyhyt, vaikka pituutta lisäsinkin. Hakusessa on siis hyvä noin 104/110 cm tarkoitettu peruspaidan kaava, vinkit otetaan kiitollisina vastaan!

Ja näyttäisi, että onnistunutta kuvaa kahdesta touhuajasta samanaikaisesti on aika mahdotonta saada! :)

-Piia

9 kommenttia:

 1. mä ajattelin leggareita tytölle tuosta sinisestä. violetista tuli tehtyä jo tunikamekko..

  VastaaPoista
 2. Ihanat paidat! Ottobrella on erillinen kaavapaketti peruspaidasta: Creative Workshop 301. Se ei muistaakseni kovin paljoa maksa ja siinä on kaavat 92-170 cm. Eli pitkäikäinen investointi! ;) Mun blogissa on kuva siitä oranssista junapaidasta, jonka olen tehnyt noilla kaavoilla (koko 104 cm). Sopii hyvin hoikkikselle! ;)

  VastaaPoista
 3. Niin ja täytyy vielä lisätä, kun vilkaistessani kaavoja huomasin, että siinä on vielä erikseen tytöille ajateltu kapeampi ja istuvampi malli. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit kankaat, sopii tosi kivasti siskolle ja veljelle :) Kyllähän nuo Ottobren poikien kaavat sopii tytöllekin. Varsinkin siis nämä uudet, jotka on kaposempia. Varmuuden vuoksi voi etukäteen kaavoja piirrellessä vähän mittailla leveyttä ja tarpeen vaatiessa pirtää leveydestä numeron-pari pienemmän ja pituudesta sopivan koon.

  VastaaPoista
 5. Villiä viikinkiä täytyy tässä kokeilla kun ehtii, lehti on lainassa juuri kirjastosta.
  Ihan herkku tuo trikoo, ei kuitenkaan meidän näköistä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä ja Ottobre vihjeestä, täytyy harkita kaavan tilaamista! :)

  Kaavoitus on minulle vähän vierasta, mekkoja tulee aina sovellettua, mutta jotenkin paidat eivät tunnu niin omilta. Ottobren kaavoja olenkin aina ajatellut unisex-kaavoina, kangashan sen vaatteen kuitenkin loppuen lopuksi tekee. Koska trikoot ovat tulleet ompeluksiini uutena tuttavuuksina pikku-ukon syntymän jälkeen ja trikoosta on tullutkin pääasiassa vain hänelle ommeltua, en tyttärelle ole vielä omaa lemppari kaavaa löytänyt. Neiti on pitkä ja hoikka ja esim. raglanhihaiset paidat eivät tunnu hänelle kovin hyvin istuvan. Täytyy jatkaa kokeilua ja uskaltautua vähän muokkaamaankin niitä kaavoja! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 7. Kangas on kyllä tosi kivan näköstä.Voisinpa tuosta "tyttö"kankaasta tehdä itsellenikin jotain....Mukavia juttuja sulla,liityin heti lukijaksi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Vekarana ja tervetuloa lukijaksi! :)

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.