2013/01/19

Aamujeni ilo

Joululomalla "pikkuveljen" huone ja työhuone vaihtoivat paikkaa ja meille kotiutui lasten riemuksi kerrossänky. Siinä sitä on sitten seikkailua ollutkin ja harva se ilta on tämä äiti suunnitellut ottavansa ruuvimeisselin esiin ja siirtävänsä lapset omine sänkyineen omiin huoneisiinsa. Aina on pyhin lupauksin taas luvattu olla kunnolla, jos kerrossänky saa jäädä.

Omasta lapsuudesta muistan kerrossängyn kotiutumisen meille ja taistelut yläpetipaikasta. Muistan myös yläsängyn petaamisen tuskan. Sitä se on edelleen. Eihän sitä päiväpeittoa saa millään siistiksi. Siksi vihdoin Kesällä kerran -blogin rohkaisemana päätin toteuttaa suunnittelemani vetoketjupäiväpeitot.Yhteen 200cmx80cm patjakokoa olevaan päiväpeittoon meni 2kpl 2m vetoketjuja ja melko tasan tarkkaan 2,4m IKEAn mustavalkoraidallista kangasta. Suunnittelin myös laittavani kanteen tikkikankaan vuoriksi, mutta sen metrihinta olisi nostanut taas hintaa, joten jätin nyt ainakin toistaiseksi ilman, ja tuntuuhan se toimivan.Eihän se yläsängyn petaamiselta varsinaisesti pelasta, mutta lopuksi kun surauttaa päiväpeiton vetoketjun kiinni, on lopputulos ainakin siisti! Ja se palkitsee.
Ja sitä väriä? Sitä löytyy kyllä lastenhuoneesta aina, vaikka äiti kuinka valitsisi mustaa ja valkoista.-Paula

5 kommenttia:

 1. Moikka. Olisin kiinnostunut minkä hintanen päiväpeitosta tuli? Ja onko vaikea tehdä, voisitko laittaa ohjeita että voisin mummolleni kertoa :)

  VastaaPoista
 2. Moi, vetskarit oli kallein osa, noin 10€/kpl. Ikean kangasta meni 2,40m eli noin 12€.

  Leikkasin molemmista reunoista n. 18cm x 200cm reunapalat, joiden huolittelemattomaan reunaan ompelin vetoketjut. Päällinen on 80cm x240 cm, jonka molempiin reunoihin sitten näiden veroketjujen toiset puolet. Päällisen vapaaksi jäävään päätyyn päään päärme. Vielä kankaasta saa leikattua 2 kpl n 20cm x 80 cm päätypalaa, jotka ommellaan lyhyistä reunoistaan reunapalojen lyhyeen reunaan. Jalkopäässä ommellaan lisäksi päätypalan pitkä reuna päällisen reunaan kiinni. Toisessa päässä vapaaksi jäävätpitkät reunat huolitellaan.

  Kesällä kerran -blogissa oli yös omanlaistaan ohjetta.

  -Paul

  VastaaPoista
 3. KIITOS VINKISTÄ :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä vallan mahtavasta vinkistä, ihan huippu! KiitsJaKumarrus!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.