2011/07/27

Vielä kerran räsymattoa

Tosin tätä ihan perinteistä laatua tällä kertaa! :)

Kuivatellessani räsymattoa kuistilla innostuin sen sopivuudesta kuistin muuhun ilmeeseen, joten maalta mukaan toinen matto, paloiksi ja tyynyiksi! Sohvalle tein kolme erikokoista pienempää tyynyä ja lattiatyynyiksi kaksi suurempaa.
Suhteellisen työlästä touhua, solmia ensin palojen päät ja tämän jälkeen ommella saumat käsin, mutta ehdottamasti vaivan arvoista!

-Piia

7 kommenttia:

 1. ihania!
  Miten oikein ompelit saumat..kerro tarkemmin, haluan kokeilla

  VastaaPoista
 2. Elina, tosiaan kesäisiä, tulee ihan mattolaiturin tunnelmaa kotiin! :)

  Ompelin saumat ihan vain isolla parsinneulalla ja puuvillalangalla harsinpistoja käyttäen. Kaksinkertaisena matto on aika paksu, joten välillä täytyi vähän kokeilla eri kohdista, että sai neulan läpi. Mutta kuten sanoin, työlästä mutta palkitsevaa! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 3. Hienoja tyynyjä! Kierrätys kunniaan! ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat - ja lattiatyynyinä kestäviä. Voisiko noista tehdä myös kuutioita, raheja...

  Itse olen tehnyt räsymattoriippukeinuja. Ne eivät mene suppuun ja nostamalla toisesta päästä hieman enemmän, niistä saa riipputuoleja :)

  Mökkilomalla aika loppui kesken, tehdä väliseinä vajan päätyyn rakennettuun kuivavaessaan ja lautavarastoon. Naulasin muutaman räsymaton beduiinien tyyliin kattopalkkiin ja sain väliseinän aikaiseksi kymmenessä minuutissa :D

  VastaaPoista
 5. Olipa hyvä idea tuo lattiatyyny. Myös riippumatto olis mukava. Olisko sen tekemiseen jossain ohjeita? Meillä on paaaaljon hienoja räsymattoja, mut lattiaan niitä ei tuu laitettua.

  Pauliina

  VastaaPoista
 6. Virpi, minullakin kävi mielessä jonkinlaiset säilytyskuutiot tai -lieriöt, mutta taitavat jäädä ensi kesälle työlistalle!;) Myös riipputuoli olisi ihana terassille...

  Pauliina, ohjeista en valitettavasti tiedä, mutta vinkkaa toki minuakin jos jostain ohjeet löydät! :)

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.