2011/06/17

Toiseen aaltoon


Olin auttamatta myöhässä kesävaateompeluiden suhteen helleaallon iskiessä. Nyt sään kylmennyttyä oli hyvä aika ottaa kiinni ja päästä mukaan toiseen, toivottavasti pian tulevaan, helleaaltoon myös vaatevaraston suhteen.

Pikku-ukolle ompelin muun muassa tämän apina-setin (shortsit ja hihatonpaita Ottobre 3/2011) lämpimiä öitä varten sekä liudan shortseja ja perustrikoopaitoja. Seuraavaksi työn alle puuvillaisia tunikoita pikku-neidille.

Useasti minulta ihmetellään, että millä ajalla minä oikein ompelen? Ompelu ja käsityöthän ovat harrastus siinä missä esimerkiksi lenkkeily tai kuntosali, mutta minusta tuntuu, että harvemmin pienten lasten äideiltä ihmetellään mistä heillä riittää aikaa näihin.
Minun ompeluaikani on illalla lasten käytyä nukkumaan. Television katsominen on nykyisin hyvin vähäistä ja monesti istun mielummin hetkeksi ompelukoneen ääreen. Tai mikäli valitsen tv:n ja sohvan, on käsissä sitten puikot.
Käsityöt syntyvät usein "siinä sivussa" ja loppuen lopuksi pienen mekon tai t-paidan ompelemisessa ei mene kauan aikaa. Aikaa käsitöille siis riittää, ainakin vielä hoitovapaalla ollessa, saas nähdä kuinka syksyllä käy kun on edessä taas paluu työelämään...Entä millä ajalla sinä ompelet? Edit. Teet muita käsitöitä?

-Piia

10 kommenttia:

 1. samalla ajalla kuin sinäkin.. nyt en enää töissä käydessäni ompele aamu viiteen mutta ainakin yhteen.. :D

  VastaaPoista
 2. En ompele, bloginikin on ollut melko hiljainen, vapaa-aika on mennyt opintoihin eikä terveys ei salli yövalvomisia. Ehkä nyt, kun opinnot jäävät kesätauolle, voisi taas yrittää. Nyt on tosin tauko venähtänyt niin pitkäksi, että aloittaminen on taas hankalaa :P Mutta josko minäkin kirisin toiseen aaltoon vielä :)

  VastaaPoista
 3. Illalla on muutama tunti aikaa kun Pihla-vauva nukkuu, päivällä en ompele ja illalla kun mies saapuu töistä kotiin otan joskus oman hetken ja painun ompelukoneen ääreen. :)
  Tämä on minun harrastus, miehellä on oma harrastus johon hän saa mahdollisuuden joten täytyyhän minullakin olla mahdollisuus omaani ;)

  VastaaPoista
 4. Samoilla mennään kuin muutkin. Joskus harvoin teen käsitöitä viikonloppuisin niin, että mies hoitelee lapsia ja minä keskityn ihan vain omiin juttuihin. Se tuntuu tosi luksukselta! Yleensä käsityöt menevät siinä sivussa, neuleita ja virkkuita voi tehdä millon vain, ompeluhommat yleensä vaativat pienimmän uniajan, eli päivällä tai sitten illalla.

  Luulen, että aikaa riittää siihen, mihin on intoa.

  VastaaPoista
 5. Meillä mies pistää yleensä pienimmän penskan illalla nukkumaan, koska joutuu itsekin aikaisin nousemaan. Eli silloin istun ompelukoneelle tai jos pää on liian puuroinen väsymyksestä, istun telkun ääreen kutimien/virkkuun kanssa.
  Nyt koululaisten ollessa kotona, onnistuu välillä ompelu päivällikin, kun kaikki kolme viihtyvät välillä leikeissään niin hyvin.
  Joskus aiemmin tein aina käsitöitä automatkoilla, mutta nykyään olen itse aina kuski. Nykyäänkin raahaan käsityötä silti aina mukana ja käytän odotushetket hyödyksi parkkihallissa, leikkipuistossa, labrassa... Muutamassa kyläpaikassakin kehtaan kaivaa kutimet esiin, kun kahvit on hörpitty =)

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla teidänkin ompelu"tavoista"! :) Onneksi illat, varsinkin kesäisin ovat pitkiä, joten aikaa riittää itsekullakin käsitöille!

  Unikuu: Aamuviiteen ei ole minulla koskaan mennyt, mutta tuo yksi kuulostaa tutulta!

  Elämäntapaidiootti: Ehdottomasti kokeilemaan toista aaltoa! :)

  Ti-ti-uu: Minulla varsinkin huonon päivän jälkeen hetki ompelukoneella miehen tullessa töistä auttaa kovasti taas jaksamaan!

  Hiipu: Ja intohan löytyy! ;)

  Kokox: Automatkat on kyllä loistavia neulottavia, menevätkin nopeammin! Harmi, ettei sinulla ole enää mahdollista käyttää niitä, mutta mahtavasti osaat hyödyntää muun joutavan ajan! :)

  VastaaPoista
 7. Minä harvemmin ehdin ommella, sillä ompelukone pitää aina ottaa erikseen esille ja tähän (ja jälkien siivoamiseen!) menee niin iso osa ilta-ajasta, että tulee enemmänkin sitten neulottua. Päivällä saatan virkata kun tuttö leikkii jaloissa. Silloin pitää kyllä antaa aina väliin neidin vähän tutkia ja maistaa lankakerää, että pysyy tyytyväisenä :)

  Tosi kivan näköinen setti! Etenkin paita näyttää päällä tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Anna!
  Minullakin on itseasiassa ompelukone aina kaapissa ja aina se sieltä pitää erikseen kaivaa. Kyllähän se tosiaan aikaa vie, samoin kun sotkujen siivoaminen, mutta siivousneurootikolle se siivoaminenkin on lähes terapiaa! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 9. Ompelu tapahtuu päikkäreiden aikaan, jos jää aikaa ruoan tekemisen ja oman syömisen jälkeen. Illalla otan ennemmin puikot ja istun television ääreen. Ommellakin voisi illalla, mutta työhuoneen valo on niin onneton, että se tuppaa onnistumaan vain näin kesäaikaan, kun ikkunasta tulee luonnonvaloa.

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen viime aikoina huomannut tuon valon tärkeyden ommellessani, kun ompelukoneeni lamppu on palanut, enkä ole saanut vielä uutta hankittua, sillä kummasti se pienikin lamppu valaisee! Kävipä tässä nimittäin jokunen viikko sitten niin, että ompelin sormeen oikein kunnolla. Neula meni neljään palaan joista kolme mies veti sormesta ulos pihdeillä, eli kannattaisi se uusi lamppu kai pian hankkia...

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.