2011/06/05

Ihan pihalla!


Omakotitalon ensimmäinen kesä. Lienee sanomattakin selvää, että pihalla riittää hommaa, käsityöt ovatkin siis viime aikoina olleet vähän erilaisia. Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä tulivat hiekkalaatikko ja kasvimaa.

Perinteisen hiekkalaatikon sijaan rakensin metsän laitaan kivistä ja kaatuneen puun rungosta hiekka-alueen. Vieritin lähiraksalta kaapelikiepin pieneksi pöydäksi ja tukinpalasista tuli mukavat jakkarat, nyt on hyvä tehdä kakkuja ja hakea koristeet metsän puolelta!

Kasvimaaksi ajattelin jonkinlaisia viljelylaatikoita. Törmäsin tähän kuormalavakaulus- ideaan ja ajattelin, että tämä voisi ollakin hauska ratkaisu. Soittelukierros ei tuottanut tulosta kuormalavakauluksien suhteen, sen sijaan muutaman kymmenen kilometrin päästä löytyi tarkoitukseen sopivia vanerilaatikoita ja vieläpä ilmaiseksi, joten peräkärryllinen niitä pääsi sitten "komistamaan" sekä minun että Paulan pihaa.Maalasin laatikot harmaaksi ja samalla värillä sitten sudin myös muutaman vanhan ruukun. Vähän matchy-matchy ehkä, mutta josko se siitä kun kasvit alkavat vihertämään.

Multaa, saatikka nurmea ei meidän pihassa vielä ole, ja muutenkin halusin pienen puutarhani alle jotain muuta kun perinteistä nurmea. Hiekkaa, seulanpääkiviä, muutama päivä kumivasarointia ja syntyi mukulakivetys. Ei ehkä ihan oikeaoppinen, mutta tykkään!

Istutuksen jälkeen askartelin vielä puusuikaleista pienet nimikyltit leimaamalla kasvinnimet suikaleisiin. Nyt vain satoa odottamaan!

-Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.