2011/06/07

Räsymatto


Keittiömme on tällä hetkellä ilman mattoa ja kun räsymatot kai ovat juuri nyt niin muodikkaita niin ajattelinpa minäkin olla. No ehkä sittenkin muodikkuuden sijaan räsymaton puolesta puhui se, että vanha mummolani on niitä pullollaan käyttämättöminä.

Vanhat matot ovat isoon tupaan tehtyjä, joten pituutta matossa oli vähän liikaa. Lyhensin mattoa kummastakin päästä ja kanttasin reunat uudelleen milläpä muullakaan kun räsymattokankaalla! Sopi minusta hienosti ja toi mattoon ihan uutta ilmettä.


Matto on käynyt kerran pesukoneessa ja odottelee nyt kuistilla perinteiseen mäntysuopapesuun pääsyä, jos sillä tunkkainen haju vuosia käyttämättömänä olleesta matosta irtoaisi. Hyvät vinkit maton raikastamiseksi mäntysuovan lisäksi ovat tervetulleita! Niin, ja mukavaltahan matto näyttää nyt tuossa kuistin sermilläkin. Jos se ei kotiudu keittiöön, jääköön sitten tuohon!

-Piia

3 kommenttia:

 1. Tunkkainen haju lähtee soodalla. Sitä pesuveteen vain reilusti.

  VastaaPoista
 2. AIvan upea kanttaus! Meinasin tulla ehdottamaan myös tuota soodaa, ja etikkapesu ennen mäntysuopaa voisi auttaa myös.

  saara

  VastaaPoista
 3. Kiitos soodavinkistä molemmille! Testasin, toimi, matto pääsi paikoilleen ja toi ihanaa kesämökkifiilistä omaan kotiin! :)

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.