2010/06/24

Punainen hilkkani mun...

Tekaisin helletopin vanhasta lakanasta ja punahilkkapalasesta. Punahilkkateemaa tulee jostain syystä käsiteltyä aina tasaisin väliajoin ja satuhahmoja napattua tarvikevarastoon.


Ideaa otin Emma Hardyn kirjasta Making Children's Clothes, joka on suomennettukin, mutta taitaa johtua pienestä kielialueestamme, minkä vuoksi suomennokset ovat aina tuhottoman kalliita alkuperäisiin verrattuna.

Pidensin hieman toppia ja rypytykset on tehty 5mm kuminauhalla ohjeen 3mm sijaan, koska sitä nyt vain sattui kotona olemaan. Olisihan rypytykset voinut tehdä kumilanka alalankana, mutta en viitsinyt ryhtyä rassaamaan konetta ja hermojani. Simppeli kone+simppeli tekijä=simppelit ratkaisut.

Kaiken kaikkiaan nopea ja yksinkertainen työ, jolla saa pidettyä vähän ompeluinnostustakin yllä sillä välin kun aurinko kutsuu ulos kutimen kanssa. Mihinkään isoon ei ole aikaa ja voimia. Ompeluaikaa on nyt entistä vähemmän, kun neidin iltarutiinit ja -ajat ovat taas hieman hakusessa...

Aurinkoista Jussia,

-Paula

2 kommenttia:

  1. Ihana toppi! Tälläistä täälläkin päin on suunniteltu, mutta muut hommat menneet vielä tämän edelle. Aivan ihanat kankaat. :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kivan näköinen! Kivat kankaat, ja värit. Tuollaista pitää kyllä kokeilla joskus. Ihanan mallinen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.