2010/06/24

Juuri ja juuri juhannukseksi - jokaiselle jotakin

Tein vielä viime hetken ompeluksia ennen juhannuksen viettoon lähtöä! Pikkuneidille ompelin anopin vanhasta verhosta juhannusmekon. Malli on oma, vähän mukailin Lempi-mekkoa sekä eräässä blogissa (valitettavasti en muista missä, pahoittelen) näkemääni vastaavan tyylistä liivimekkoa.


Pikku-ukolle tein Ikasyristä tilatusta tähtitrikoosta housut ja shortsit. Olen jo pitkään halunnut housut tästä nimenomaisesta kankaasta, ja kun eilen kankaan sain, oli sitä heti päästävä ompelemaan!

Itselleni ompelin raidallisen trikoomekon samaan tapaan kuin tämän pikkuneidin hellemekon. Tästä tuli erityisen mieluinen ja mahdottoman mukava päällä! Toivottavasti juhannuksena aurinko paistaisi, että pääsisi käyttämäänkin!

Edit: Ei pitäisi yöllä kirjoittaa kun tulee mitä sattuu... ;) Mekkoni ei siis ole trikoomekko vaan joustofroteinen, mutta edelleen mukava! Ja juhannusmekko todettiin aamuisella sovituksella liian pieneksi pikkuneidille, näinkin voi käydä...

Tässä vielä muutama vinkki kuminauharypytykseen:
 • Kuminauhalanka on alalankana, se puolataan käsin. Jos puolassa on entuudestaan kuminauhalankaa, mutta tarvitset pitemmän pätkän olen huomannut, että langan voi solmia ja hyvin silti ompelee.
 • Poimitus ommellaan oikealta puolelta suoralla ompeleella, pitkällä pistonpituudella.
 • Ylälanka tulee olla kireällä!
 • Totesin, että kannattaa ommella spiraalimaisesti siirtyen seuraavalle "riville" aina samassa kohtaa, rypyttyy näin mielestäni paremmin, kuin jos tekee yksittäisiä rivejä.
 • Jostain olen myös lukenut, että lankojen päät kannattaa solmia hyvin ettei lähde purkautumaan.
Mukavaa juhannusta toivottaen
-Piia

5 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia :).
  Tuon tyylistä mekkoa itselleni suunnitellut, en ole vielä vain saanut aikaiseksi toteuttaa...
  Mukavaa Juhannusta :)

  VastaaPoista
 2. oih, ihana tuo sinun oma kesämekko :D miten tuo kuminauharypytys tai siis sen teko käytännössä menee?

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Olen itsekin erityisen tyytyväinen tuohon omaan mekkooni, se vaan on niin mahdottoman pehmeä ja mukava! :)

  Anna, lisäsin tuohon tekstiin vinkkejä kuminauharypyrykseen, toivottavasti niistä on apua! Kuten monesti ompeluksista olen huomannut, helpompaa kuin ajattelinkaan!:)

  -Piia

  VastaaPoista
 4. Ihania ompeluksia! Tykkään erityisesti tuosta sinun mekostasi. Ehkä ensi juhannukseksi mäkin ehdin tekemään itselleni jotain....

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva ja helpolta kuulostava mekko :) Täytyy ottaa omallekin to do -listalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.