2010/04/07

Kestoa

Sain taas aikaiseksi tehdä kestovaippoja. Kukapa voisi näitä kuoseja vastustaa! Olen aikanani hamstrannut kivoja kankaita kaappiin, mutta ompelematta ovat jääneet. Nyt olisi toiveissa, että kummitytölle mahdollisesti kelpaisi käyttöön.

Söpöt kankaat ovatkin sitten näiden ompelussa hyötynäkökulman lisäksi paras puoli. Huonointa on se, että onnistua pitää kerralla, kun PUL-kankaita ei oikein parane purkaa eikä nuppineulojakaan saa käyttää. Olen tehnyt itseni kanssa sopimuksen, että teen vaippoja tahtiin yksi/ilta, että motivaatio pysyy yllä. Ja siitäkin tuli eilen vähän livettyä, kun epäergonomisesta työskentelyasennosta johtuen oli pakko luovuttaa niskakivuille.
Malli: Työväenopiston kestovaippakurssilta Henni Mustakorven ohjeilla ja kaavoilla.
Kankaat: PUL-kankaat saman suunnittelijan Kestovaippakaupasta. Vuorina coolmaxia samasta puljusta ja Eurokankaan microfleece. Lisäksi tarranauhaa ja framilonia.

Jaa-a, uusi Suuri Käsityölehti saapui. Mitähän siitä sanoisi? Kaunis lehti, mutta vielä ei ainakaan löytynyt toteutettavaa. Toisaalta, useasti sytyn malleihin vasta, kun näen sen jonkun muun blogissa, joten kertokaahan löysittekö te jotain kivaa!

-Paula

6 kommenttia:

 1. Vähän samaa mieltä käsityökerhon lehdestä. Kaunis päältä mutta sisältö ei saa inspiroitumaan.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli ihan sama uuden lehden kanssa. Jotenkin tuntuu etten ole ehkä päässyt sisälle uudistukseen tai sit se uudistus ei ollut hyväksi. Ja ne vähät mitkä jotenkin inspas oli kokoa suuri meidän tirriäiselle. Eli ei muuta kuin odottelemaan että neiti kasvaa. ;)

  VastaaPoista
 3. :D handmadeHipun blogista tänne saavuin ja löysin ilokseni teidän inspiroivan blogin! Mukava huomata, että kaavoilleni on edelleen käyttöä. Yritän tässä äitiyslomapuuhailuna saada nettiversioksikin ohjeita kera kuvien sekä kaavoja myös.

  Hauska myös nähdä toteutuksenne yhteisblogista, kun itsekin pidän käsityöblogia siskoni kanssa. Jos sopii, niin lisään teidät blogilistaamme.

  VastaaPoista
 4. Toki, toki. Onhan teidänkin bloginne minulle, tuttu, mutten ole vain aikaisemmin ajatellut ja yhdistänyt. Hauskoja yhteensattumia! Samaten huomasin, että teidänkin blogissa on esimerkiksi lapseni edesmenneen isotädin tuulansukat.

  Vielä olisi ommeltavaa vaikka kuinka, mutta ei kroppa kestä tälle päivää enempää :)

  (Ja kiitokset kurssista. Sieltähän sitä sai rohkeutta yrittää näitä vaippojakin)

  -Paula

  VastaaPoista
 5. :) Ne tuulansukat on kyllä tosi hienot! Samalla tyylillä jonkun myyntiin neuloma junavillahaalari on myös hauskan näköinen lapsen päällä (kuvissa olen nähnyt siis http://www.isoaidinaikaan.fi/product_info.php?cPath=1_20&products_id=380 ).

  VastaaPoista
 6. No jopas jotakin! Pitääpä vinkata lapsen mummallekin, että näinkin pitkälle tarina on vienyt. Kiitos mielenkiintoisesta linkkivinkistä.

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.