2009/11/03

Milleistä kiinni

Malli:Jorid
Lanka: Novita Wool ja Nalle
Puikot: 2,5mm ja 3mm

Nämä kissalapaset syntyivät peräkkäin. Ensimmäiset olivat käteeni hieman liian pienet, sillä pohjaväri oli edellisistä poiketen 100% villaa. Tummansinistä ei enää syksy/talvi värikartoista nimittäin löytynyt ja löysin tätä väriä ainoastaan tuurilla Woolista. Teoriassahan tiheys näillä langoilla on sama, mutta olen jo aikaisemminkin maininnut, että pientä kokoeroa tulee jopa eri väreillä. Tein toiset vähän isommilla puikoilla, sillä käsialani on yleisesti ottaen tiukka. Isommat lähtevät postitse Helsinkiin ja pienemmät ovat vapaata riistaa, jos pienempiä käsiä nousee ylös.

Vaikka tässä mallissa ohjekaaviota pitää seurata silmä tarkkana, niin täytyy myöntää, että Jorid on nerokkaasti sijoittanut lapasen täyteen kuvioitasiten että pitkiä langanvientejä on minimaalisesti ja lapanen on kauttaaltaa kaksivärinen ja täten lämpöisempi kuin yhdellä langalla tehdyt.

-Paula

PS: Sekä Moda että Suuri Käsityölehti ilmestyivät tänään ja tuottivat ison pettymyksen. Miten voi olla, että joululehdistä ei noussut mitään ihmeellistä toteutettavien töiden listalle? Onko se vika minussa, vai oletteko te muut löytäneet niistä jotain?

4 kommenttia:

 1. Suuresta käsityöstä jäi kyllä vähän luu käteen, tuntui että vaikka sen selasi useammankin kerran, ei oikein mikään kunnolla napannut.. Ne pikkupuput olivat söpöjä, mutta miten paljon sukulaiset arvostaisivatkaan jos paketista löytyisi pelkkiä virkattuja pitkäkorvia... :D

  VastaaPoista
 2. Mulle tuli samat lehdet! Modasta ainakin teen pikkujouluihin paidan ja Sk lehdestä ajattelin neuloa nuken vaatteita! :)

  VastaaPoista
 3. Huvittavinta oli mielestäni SK:ssa aatoksi ommellut vaatteet... vauvalle lyhythihainen/punttinen haalari, tytölle hiaton mekko... ehkä heinäkuussa, mutta ei meidän joulu sentään niin lämmin ole.

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihanat kissalapaset! Lähestyvä syksy ja talvi saa nämäkin kädet syyhyämään ja vaatimaan puikkoja ja lankaa käsiinsä ;) Kesän jäljiltä taas taidot hieman ruosteessa, mutta talven mittaan taidot taas paranevat :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.