2009/11/20

Pieneen päähän

Pikku-ukon pientä päätä lämmittämään piti saada hattu. Näin tämän hauskan mallin Vilman blogissa ja kuvan perusteella sitten neuloin siitä oman version kaksinkertaisella langalla, että varmasti on lämmin. Hattu on vielä hieman iso pikku-ukolle, joten korvaläpätkin on taitettu kaksinkerroin, mutta eiköhän tämä ukon kasvaessa vielä sopivaksi muotoudu.

Seuraavaksi olisi työn alla liinailusukat. Ajatuksena on, että varsi tulee normi neuleena ja jalkateränosa huovutettavasta langasta. Vinkkejä otetaan kokeneilta vastaan; oletteko tehneet varren ja jalkaterän erikseen ja yhdistäneet ne huovutuksen jälkeen vai koko sukan yhtenä "pakettina"?

-Piia

2 kommenttia:

  1. Minä tein ihan vastikään tossut, jossa teräosa on huopasesta ja pesukoneessa huovutettu ja varren neuloin sitten erikseen ja yhdistin. Voin kuvitella miten suloiselta pikkuinen näyttää hattu päässä.

    VastaaPoista
  2. Mullakin huopatossut seiskaveikkavarrella blogissa. Tein ensin tossut, huovutinkin. Sitten poimin silmukoita vartta varten ja neuloin varren erikseen. Olis varmaan ollut helpompaa ennen huovutusta kun silmukat olivat selkeästi näkyvissä, mutta pelkäsin silmukkamäärien olevan vähän sitäsuntätä...

    Mallia tossuihin otin garnstudion ohjeesta. Varsi tuli ihan omasta päästä. 8s/puikko.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.