2012/04/28

Soitellen sotaan

Minun ruuanlaittoni kun on enempi tällaista näpertelyä, niin ei liene ihme, että cake popsit olivat leivonnainen jota oli kokeiltava. Kun sitten Kodin1:stä löytyi tikkuja hintaan 2,50/50kpl, ryhdyin puuhaan. Pari iltaa näpräsin ja sain todeta, että tässä taas yksi asia, joka näyttää helpommalta kuin mitä on.Reseptinä käytin ihan tavallista suklaakakkua, jonka paistoin hieman alemmassa lämpötilassa kuin ohje neuvoi. Sitten murustelin jäähtyneen kakun yleiskoneeseen, lisäsin n 40g pehmeää voita, 1dl tomusokeria ja 1rkl maitoa, Tästä massasta pyöritellään palloja, tikku tökätään reilusti sulatettuun kuorrutteeseen (käytin cande meltsejä) ja sitten palloon ja pallot jääkaappiin.

Etenkin kuorrutteen dippaaminen oli melkoista hommaa ja ensimmäisellä kerralla sain aikaan melkoisia mölttejä. Vielä on harjoittelua, mutta opin jo seuraavanlaista:


 • Candy meltsejä on näppärintä sulattaa vesihauteessa. Lämpenevät hitaammin kuin mikrossa mutta myös jähmettyvät hitaammin. Aina välillä joutuu lisäämään meltsejä ja lämmittämään uudestaan.
 • Lisäsin sulaan pikkuisen tavallista rypsiöljyä, jolloin seos oli notkeampaa käsitellä.
 • Pops pitää pystyä upottamaan kokonaan sulaan kuorrutteeseen. Sitä siis kuluu paljon ja tuhraantuu ylimääräistä. Pallolla ei voi "kaapia" kuorrutejämiä siististi.
 • Tästä syystä kippona on paras olla kohtuullisen kapea astia
 • Hitaita ja rauhallisia liikkeitä.
 • Kukaan ei osaa tarkalleen sanoa, missä menee raja "kevyen napauttelun"ja sen välillä että pallo on irronnut tikusta, ennen kuin on myöhäistä. Kokeilin.
 • Kuivuminen suositellaan suoritettavaksi tökkäämällä tikku styroksiin tai kukkaoasikseen. Kumpaakan ei meiltä löytynyt, mutta muovailuvahapurkkeja sitäkin enemmän. Toimii.


Kun candy melts -sulaa jäi siis kipon pohjalle, tein siitä ja lemon curdista tahnan ja tekaisin vielä muutaman macaron tikkarin.

Maku oli onnistunut, mutta en voi kuin ihmetellä, millaisia taideteoksia jotkut näistä onnistuvat tekemään. Minulle riittää puuhaa ihan peruspalloissakin!

-Paula

3 kommenttia:

 1. Ei voi olla kuin herkkua! :P Tikkarihammasta alkaa kolottaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Nämä olivat tosiaan hyviä ja sopivan kokoisia suupaloja, niin ei tullut ahmittua liikaa.

  No, okei, tunnustan vielä sen, että kunnia menee pitkälti Sunnuntaille; nappasin siis suklaakakkumixinkin kaupan hyllystä. Ei kerrota kellekään.

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.