2012/04/19

Sitruunatorttu


Keväällä taitaa meillä monella olla tapana keventää (tai ainakin yrittää) ruokavaliota. Mutta ilman herkkuja kun ei vaan tule toimeen! Tässä resepti maistuvaan, mutta kohtuullisen kevyeen sitruunatorttuun, jossa voi on korvattu hedelmäsoseella. Ja silti on herkkua!

murupohjaan
n. 150 g keksejä esim. Digestive
1 purkki mangososetta

täytteeksi
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 tlk sitruunarahkaa
2 rkl sokeria

Sekoita murennetut keksit mangososeen kanssa ja painele seos leivinpaperilla pohjattuun irtopohjavuokaan. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahka sekä sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaan appelsiini- tai sitruunamehua. Sekoita rahkakermavaahtoseos liivateliuokseen ja kaada täyte murupohjalle. Hyydytä kakkua vähintään 3-4 tuntia jääkaapissa. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!

Makeaa viikonloppua toivotellen!
-Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.