2011/05/15

Testi tunikaOstin taannoin Helsingin reissulla Akateemisesta Yoshiko Tsukiorin "Ihanat mekot ja tunikat"-kirjan ajatellen, että josko sitä joskus jotain itsellekin ompelisi. Kirja on täynnä ihania ja helpohkoja mekkoja ja tunikoita selkeillä ohjeilla höystettynä.

Kun muut tänään nukkuivat päiväunia, surautin itselleni halkiohihaisen tunikamekon, tosin muutin mallia sen verran, että tein hihoista halkiottomat. Kankaana oli Ikealta mukaan napattu edullinen puuvilla, joka on aika raskasta, mutta sopi hyvin tähän ensimmäiseen kokeiluun.
Malli on aivan ihana, erityisesti hihat viehättävät, joten näitä voi hyvinkin löytyä myöhemmin vaatekaapistani lisää.

-Piia

11 kommenttia:

 1. Kaunis.

  Itse olen myös tuon kyseisen tunikan tehnyt - niillä avonaisilla hihoilla. Ihanat ovat, varsinkin jos kesäksi tekee ohuemmasta kankaasta. Ja muutenkin tuo kirja on aivan loistava. Paljon ihania ja helppoja kaavoja, joita voi vielä helmpommin muutella mieleisekseen.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis! Ihanan yksinkertainen ja selkeälinjainen.

  VastaaPoista
 3. Kaunis on! Omastakin hyllystä tuo kirja löytyy. Kivoja yksinkertaisia malleja, ei vain ole vielä tullut kokeiltua niiden ompelua.

  VastaaPoista
 4. Ihana on!

  Minullakin tuo kirja on hyllyssä, mutta en ole siitä vielä mitään ommellut. Minkä kokoisen teit? Ja mitä kokoa käytät yleensä valmisvaatteissa (esim. H&M, Vero Moda jne..)? Moni on noista kirjan kokonumeroista kirjoitellut, että eivät ihan vastaa eurooppalaista kokoluokitusta. Olisi kiva tietää, mitä kokoa kannattaa itse lähteä kokeilemaan:)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva ja istuu myös hyvin! Miulla on myös tuo kirja, mutta vielä pitäisi fiksailla kokoja sun muita, että saisi kauniisti istuvan vaatteen...

  VastaaPoista
 6. Kaunis! Joskus kuulin, että tuossa kirjassa on leveitä kokoja, mutta tuo sinun tunikasi näyttää ainakin oikein sopivan levyiselle. Kavensitko kaavaa?

  VastaaPoista
 7. Harvemmin tulee itselle mitään ommeltua juuri koko ja istuvuus ongelman takia, joten oli kiva, että sai aikaiseksi jotain käytettävää!

  Tein tämän M kokoisena, mutta minusta tuntuu, että kirjan M on aika pieni kokoinen, vastaisiko sitten lähemmin S kokoa? Koko asia on minulla vähän hakusessa, koska viimeisen vuoden aikana on lähtenyt aika paljon kiloja, joten olen edelleen vähän epävarma, mikä se minun kokoni oikeastaan on, luulisin, että jotain S ja M väliltä. Kaavaa en kaventanut vaikka ehkä vähän olisi varaakin.

  Uusi tunika on jo leikattuna, sama kaava vähän muokattuna, mutta leikkasin ilman saumavaroja, saas nähdä kuinka se sitten sopii.

  -Piia

  VastaaPoista
 8. Kaava ja kankaan kuosi sopivat mainiosti yhteen. Kaunis!

  VastaaPoista
 9. Hei!

  Minulle, hoikalle 172-senttiselle naiselle kirjan kaavat olivat liian lyhyitä. Hihat jäivät lyhyiksi. Muistaakseni liikkumavara kainalon-hauiksen (jaa minkä?) tienoilla oli myös pinkeä. Leveys oli sopivan rento.

  Suunnitelmissani on joskus tarttua kaavojen muokkaamiseen... ei noin kauniita vaatteita voi vain kirjan kuviksi jättää.

  VastaaPoista
 10. Täällä toinen hoikkeliini 172-senttinen :-) . Mullekin hihat olivat lyhyet ja liian kapeat kainalon kohdalta. Piti muokata kaavaa, mutta milloinkas sitä ehtisi :-/ .

  blogissa näkyvät mekot ovat kuitenkin hienoja ja näyttävät sopivan kantajalleen juuri passelisti!

  VastaaPoista
 11. Minä olen noin 168 cm pitkä, normaalivartaloinen, luulisin. En ole kokenut, että hihat jäisivät lyhyiksi, tosin en kyllä tiedä minkä mittaiset pitäisivät edes olla! ;)

  Olen muokannut hihoja uusimmissa tunikoissa ja pidän eniten mallista lyhythihaisena, nuo levenevät hihat kun ovat käytössä vähän hankalat, aina rutussa takin alla!

  Kainaloista olen samaa mieltä, hieman voi pinkeää olla, varsinkin jos on vähän rintavampi, minulla tosin sitä ominaisuutta ei ole! :)

  Suosittelen kyllä muokkaamista jos vain taitoa ja aikaa riittää, ihania malleja kirja täynnä!

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.