2011/05/06

Pinnasängyn komistukseksi

Olen ihmetellyt, miksi pinnasuojus kiinnitetään naruilla. Meillä lapset repivät narut irti, vääntävät suojuksen solmulle, leikkivät kukkuu-leikkiä ja käpertyvät suojuksen ja pinnojen väliin nukkumaan (tunnetaan myös nimellä "mihin ihmeeseen se nyt muka katosi"). Nyt sain aikaiseksi tehdä sänkyyn mittojen mukaan pinnasuojan.Aloitin leikkaamalla vanhan pinnasuojuksen määrämittaan ja kiinnittämällä sen uuteen kankaaseen pystytikkauksien kohdasta. Kangas on reilusti pinnasuojusta korkeampi ja kiinnitys on neppareilla poikkipuun ympäri.


Nepparit kiinnitin yläliepeeseen ja vastakappaleet lyhyiden nauhojen päähän taustana olevaan vanhaan suojukseen, niin kangas ei mene ryppyyn. Alareunan jätin niin pitkäksi, että sen saa taittaa patjan alle. Sabotoi mukavasti lapsen "heitä tutti sängyn alle niin hankalaan paikkaan, ettei äiti ylety"-leikkiä.

Vanhan päiväpeiton päällystin Aappa-kankaalla, jonka reunustin lopuilla vihreillä kankaanpaloilla. Tiedän, että pinniksen petaaminen on vihoviimeistä puuhaa, mutta mielelläni heitän sängyn päälle edes jotain, niin suojaa petiä pölyltä.
-Paula

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihana! <3 musta pinniksensuojukset on kyllä ihan turhanpäiväisiä, ainakin ne perusmalliset, ei pysy sekuntiakaan paikallaan meidän lasten kanssa. Joten meillä nukutaan jalat ulkona pinniksestä ja tutti tuttiketjussa ;)

  VastaaPoista
 2. Mä oon suunnitellu vastaavaa jo siitä lähtien kun Ilona nukkui pinnikses. (Minttu ei siellä oo koskaan nukkunut.) En oo päässy koskaan suunnittelua pidemmälle, joten pinnasuojan virkaa hoitaa peitto joka on heitetty laidan yli. :) Sun toteutus on huomattavasti siistimpi.

  Pauliina

  VastaaPoista
 3. Kyllähän tätäkin monta kuukautta meinattiin ja meinattiin ja nopeasti valmistui, kun sai aloitettua. Ja kohta varmaan ei ole enää tarpeen, jos pohjaa aletaan laskemaan. No, tulipahan tehtyä. Ja kyllä sitä sänkyä saa silti vuorata välillä jos millä, että touhukas rauhoittuisi. Jos rauhoittuu.

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.