2010/07/09

Yöpuku yön tunteina

Vielä siis "lupaamani" yöpuku/mekko puuvillasatiinista.


Malli: Emma Hardy: Making Children's Clothes
Koko: 2-3v.
Kankaat: Eurokankaan paloja

Tosi nopea ja helppo tehdä. Tämähän koostuu siis hihoista ja etu/takakappaleesta, eli kahdesta kaavasta. Erona Jujun tunikaan lähinnä se. että tässä ei ole erikseen etu- tai takapuolta vaan sen voi pukea molemmin päin. Toisena erona on se, että kaula-aukkoon käännettiin vain 3cm taita, johon pujotettiin kuminauha kun taas Jujun tunikassa kaulukseen tulee nauhakuja alavaralla ja napinlävet nauhan pujotukseen.

Kun nyt kaavoista valittamisen aloitin, niin jatketaan vähän. Mielestäni ihan kiva ja helppo malli ilman alavaraa, mutta vastaavasti yläkäänteen tekeminen siististi on mahdotonta. Kirjan tekijä kuittaa ongelman sillä, että mallissa ei haittaa, jos käänteeseen tulee ruttuja, koska siihen pujotettu kuminauha sen kuitenkin piilottaa. Tämä on tietenkin totta, mutta ompeleminen rytyistä välittämättä oli minulle hankalaa. Minun teki mieli jo käänteitä silittäessä laskostaa sitä jotenkin nätimmin. Tuli vain mieleeni, eikö tässä tapauksessa jo kaavaa olisi voinut tehdä sellaiseksi, että yläreunassa olisi tuo 3cm suoraa, ei siis kapenevaa, jolloin käännekin olisi tullut siistiksi? Vai oletetaanko ompelijan itsensä tämän älyävän?

-Paula

1 kommentti:

  1. Kaunis mekko, mallista puhumattakaan :) Juu, ja kyllä olis mullekin tuskaista olla välittämättä rypyistä.. aika erikoinen selostus tosiaan tuossa kirjassa :o

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.