2012/11/18

Meidän Tuula ja kesällä Tanskassa

Olemme junassa matkalla Tampereen messuilta kotiin. Ennen kuin saamme messutuomiset purettua laukuista ja kameran muistikortilta, jaan teille tällaisia junajuttuja,

Naapuriin syntyneelle tyttövauvalle tikkusin viime viikola junasukat, tai tuulansukat, kuten mieheni suvussa on ollut tapana sanoa.Samalla muistelin yhtä aurinkoista reissua Tanskaan Tuulan luo vuosituhannen alkupuolella. Ette varmaan tienneetkään, että Tuula muutti nuorena tyttöna Tanskaan ja sai kaksi lasta ja lapsenlasta. Tuulalle tärkeä oli myös hänen oma pieni kesäparatiisinsa siirtolapuutarhassa jossain päin Tanskaa. Hymyillen muistelen, kuinka köröttelimme sympaattisilla tanskalaisilla paikallisjunilla sinne, ihailimme puutarhaa väriloistossaan ja mietimme, kasvaako pergolan katolla kiemurtelevaan viiniköynnökseen sinä kesänä rypäleitä.

Tietäkäätten myös, että Tuulan lapsia lämmittää kovasti tarina äidistään ja "junasukista" sekä se innostus, millä niitä Suomessa tehdään! Olemme aina välillä heille näyttäneet juttuja eri kampanjoista, joissa sukkia porukalla kudotaan.

Lämpimin ajatuksin laitan aina palasen tätä muistoa eteenpäin tuoreisiin vauvaperheisiin. Samalla mietin, kuka tuo käsityönopettaja junassa on mahtaako hän tai hänen perheensä tietää, paljonko nuo sukat ovat merkinneet.

-Paula


5 kommenttia:

 1. Taivalkoskelta oli juttua tässä syksyllä, miten syntyvät lapset saa junasukat. Kirjoittajana koillis sanomat :)

  VastaaPoista
 2. Taivalkoskelta oli juttua tässä syksyllä, miten syntyvät lapset saa junasukat. Kirjoittajana koillis sanomat :)

  VastaaPoista
 3. Kyllähän näitä sukkia on Suomessa varmaan syntynyt! Ohje ja selitys tuohon "junasukkaan" löytyy tosiaan tuosta linkin takaa.

  -Paula

  VastaaPoista
 4. Ihanaa lisätietoa junasukkien tarinaan! Kiitos!

  inari

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.