2011/08/28

Vaara-vilttiAsuntomessujen Aitta-talossa oli hauska siksak-kuvioinen neulepeitto, johon löytyy ohje Dekosta (7/11). Omaan kotiin sopivilla väreillä neuloin sitten makuuhuoneeseen samanmoisen. Kokoa viltille tuli noin 190 x 120, joten hyvin mahtuu syysiltoina viltin alle lämmittelemään, vaikka vielä tänään syksystä ei ole tietoakaan!

-Piia

11 kommenttia:

 1. Ihana, just mun värit!
  Mitä lankaa käytit?

  VastaaPoista
 2. Hieno viltti! Mitä lankaa käytit?

  VastaaPoista
 3. Ihan ohjeenmukaisesti Novitan Isoveljeä käytin. Ohje oli tehty kaksinkertaiselle langalle, mutta itse tein vain yksinkertaisesta ja aikamoinen lankasyöppö silti oli, taisi mennä yhteensä lähemmäs kymmenen kerää!

  -Piia

  VastaaPoista
 4. Jos vain viitsit, laitatko ohjeen tänne. Tuo on kyllä todella kaunis.

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömän upea!

  Saara

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis. Ja mulla on sama ongelma pinterestin kanssa. Siellä kun kyläilee tulee hulluksi kun haluaa tehdä heti kaikki ihanat ideat ja inspiraatiot jotka siltä löytää. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitosta! :)

  Stiina, meidän käsityöhullujen pitäisi pysyä visusti poissa pinterestistä! ;)

  Aarre, ohje vilttiin ruutupiirroksineen löytyy mainitsemastani Dekosta 7/11. Vilttihän muodostuu mallikerroista, joissa toistuu *langankierto puikolle, yksi oikein, langankierto puikolle* väliin haluttu määrä silmukoita oikein, sitten *kaksi silmukkaa neulomatta puikolle, yksi oikein, neulomattomat silmukat oikean yli* ja sama määrä ”välisilmukoita” ennen uusia langankiertoja ja toistoja haluttu määrä. Kierroksen alussa toisella silmukalla tehdään ylivetokavennus ja kierroksen kolmanneksi ja toiseksi viimeinen silmukka neulotaan yhteen. Nurjalla puolella neulotaan vain oikeaa, ei kovin monimutkaista siis! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 8. Oi kun kiva, ja vielä neulottu! mä en ole ikinä tykännyt virkata tuollaista siksakkia enkä ole hokannut että voihan tällaisen neulomallakin tehdä... :)

  VastaaPoista
 9. Piti vähän hieraista silmiä. Eihän kukaan voi saada noin isoa peittoa valmiiksi noin äkkiä. Hieno on!

  VastaaPoista
 10. SatuK, kyllähän tuota jonkun tovin ennätin kuitenkin väsätä! :D
  Ja paksu lanka isoilla puikoilla on nopea neuloa, samoin "vielä tämä yksi raita ennen kuin menen nukkumaan" nopeuttaa valmistumista kummasti! ;)

  -Piia

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno peitto!
  Kuinka paljon silmukoita tuossa on? Voisi vaikka itsekkin kokeilla tuota kun on niin hieno. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.