2010/02/21

Pieni pilvi pehmoinen

Edelleenkään ei täydellistä, mutta kehitystä on havaittavissa!

Pallopotkareiden jälkeen lähti heti tilaus Ikasyrille ja Myllymuksuille ja joustomateriaali harjoitukset jatkuvat. Ruskeasta pilvi jerseystä syntyi potkuhousut pallopotkareiden kaavalla ja paita Ottobren 6/09 kaavalla.

Vinkkejä resorin ompelusta otetaan vastaan, sillä se on edelleen hankala ommeltava. Resori meinaa karata paininjalan alta, ommel mutkittelee ja "kiinnitysommel" meinaa jäädä aina näkyviin (paitaan jätin tarkoituksella). Puhumattakaan mutkista joita tulee kun 2-vuotias pikkuneiti hiipii pöydän alle ja painaa huomaamatta polkimesta äidille lisävauhtia!
Pieni syytös myös ompelukoneen suuntaan, joka on siis mallia vanha ja ommel vaihtoehdot ovat suora ja siksak aina samalla piston pituudella ja leveydellä.

No, pieniä kosmeettisia virheitä lukuunottamatta käyttökelpoiset ja kaukaa katsottuna kauniit!;)

Uudesta ompelukoneesta haaveillen
-Piia

8 kommenttia:

 1. Kiva setti. Tuo vihreä antaa kivasti väriä. Tuo resorien ompelu on kieltämättä vähän kinkkistä puuhaa, riippuu aina koneesta miten kannattaa tehdä. Onnistuisiko ommella resori siksakilla ihan reunasta kaulukseen ja sitten laittaa nuppineuloilla hyvin kiinni, että kiinnitysommel jää hyvin alle. Sitten päällitikkaus mahdollisimman reunasta. En tiedä tuliko ymmärrettävästi tämä :) Näin minä ompelin vanhalla koneellani, harjoittelun kautta onnistui hyvin.

  VastaaPoista
 2. Anteeksi jos sotkeudun keskusteluun, mutta sattumoisin tulin huilaamaan hikisen kauluksen purkuoperaation jälkeen ja kas: täällä keskustellaan aivan samasta ongelmasta.

  Nyt juon kahvit ja katson, löytyisikö jotakin korvaavaa resoria rispaantuneen tilalle.

  Ja siksakilla sitten yritetään :O)

  VastaaPoista
 3. Kaikki vaan mukaan resorikeskusteluun! Lohduttavaa kuulla, että kohtalontovereita löytyy!:)

  Siksakkia täytyy kokeilla ja päätin myös, että ensi viikolla suuntaan ompelukonekauppaan!

  -Piia

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Mulle auttoi resorin ompelussa vinkki, että silittää resorin ´vinonauhaksi´ enne ompelua. Jotenkin se helpottaa ompelua ja sen saamista nätisti. :)

  VastaaPoista
 5. Minulla auttoi resorikanttauksissa, kun leikkasin kaitaleen kaavan mukaan sen levyisenä kuin se oli tarkoitettu taitettavaksi 4-kerroin. Sitten taitoinkin vain 3-kerroin, jolloin resorikaitale on leveämpi mutta toisin päin litteämpi ja huomattavasti helpompi ommella.

  ps. Meiltäkin löytyy 2-vuotias ompelusta kiinnostunut pikkuneiti. Haasteita riittää. ;)

  VastaaPoista
 6. hei,
  ihania vaatteita vauvalle! :)
  minä olen aloitteleva ompelija, ja olisin liittynyt tähän keskusteluun kysymyksellä, että onko kyseisiä vaatteita mahdollista tehdä tavan ompelukoneella, vai tulisko olla saumuri? olisi suuri halu kokeilla muutakin kuin suoraa saumaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos uusista vinkeistä, täytyy näitä kaikki testailla!
  Ja kuten päivityksestä näkyy, olen tänään hankkinut uuden ompelukoneen, ja ennättänyt sitä jo vähän kokeilemaan ja kylläpä sujuu resori paaaaljon paremmin, ihanaa! :)

  Ja kysymykseen saumurista, ihan tavallisella ompelukoneella minä nämä olen ommellut, sellaisella, jossa ei ole edes joustaviin kankaisiin tarkoitettuja ominaisuuksia, rohkeasti siis vaan kokeilemaan!

  -Piia

  VastaaPoista
 8. Joustavat vaatteet on kyllä haastavia, mutta näyttää sekin Piialta onnistuvan. Nauraisitte, kun näkisitte, miten meillä ommellaan! Minullakin on satasen ompelukone makuuhuoneen lipaston päällä ja ompelen siis seisaaltaan. Välillä siinä niskat huutaa hallelujaa ;)

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.