2010/01/01

Juuret-Rötter

Pitää tietää, mistä on kotoisin. Senpä vuoksi joululoman lapaskuviotkin ovat olleet kovin kotoisia elukoita.


Lanka: Pienemmissä Novita Nalle ja isommissa Novita Seitsemän veljestä
Puikot: 3mm

Ja juuriin liittyy sekin, että jostain tämä käsityövimma on kotoisin. Meidän perheen naiset ovat ahkeria tekemään käsillään. Mummanikin kutoi ahkerasti vielä viime vuosiin saakka, yli 90-v ikäisenä, mutta nyt alkaa tahti hiipua. Jostainhan tämä perintö on tullut. Kiitos siitä. Tässä kuvassa äidin ja tyttären tekemät oravat. Samasta langasta ja saman kokoisilla puikoilla, mutta molemmilla oma tyyli ja käsiala.


Ja että ymmärtäisitte, mistä puhun, niin esittelen vielä nämä lapsen mummien joulunajan kädentaitojen tulokset. Oman äidin tekemät lapaset lapselleni:


Ja miehen äidin joulun kelloja:


Uuden vuoden lupauksena aion vielä tammikuun kutoa ahkerasti lapasia, kun kori on pullollaan siihen varattuja lankoja ja päivittää niitä tuonne Kotia vailla-albumiin, että kaikki saavat kätensä lämpimään. Ilmeisesti ainakin lasten lapasia vielä toivottaisiin.

Touhukasta uutta vuotta 2010!

-Paula

1 kommentti:

  1. Tosi ihania lapasia. Meillä tarvittaisiin lapasia mutta minä oon nykyään tosi laiska neulomaan, ompelemalla saa niin paljon nopeammin aikaansaannosta.

    Käsityövimmasta puheen ollen meidän suvussa on kans tuota ompelijan vikaa. Isomummoni oli entinen kotiompelija, samoin mummoni ja äitini sisko on edelleen :) Tosin äidilleni ei ole periytynyt minkäänlaista taitoa tehdä käsillä ja minä taas olen tehnyt aina jotain.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.