2009/06/21

p=2πr

Tulipa taas todistetuksi, että matematiikkaa tarvitsee aina. Pidemmän aikaa olen mielinyt tehdä kellohelmaista hametta ja kyllähän sellaisen saa tehtyä kokeilemallakin mutta laskemalla varman päälle.

Keväällä mietin, että olisin naamioinut ongelman levytöiksi ja laittanut oppilaat ratkaisemaan. Töissä olisi ollut myös iso tauluharppi piirtämistä varten. Kevätäkiireet veivät kuitenkin voiton ja eihän se toki ihan oppiaineeni opetussuunnitelmaankaan kuulu, joten piti laskea itse.


Mittojen mukaan piirsin ympyrästä 90 astetta sanomalehdelle ja sain siitä kaavan. Laskutoimituksen perusteella päädyttiin kahteentoista sektoriin ja kuuteen eri kankaaseen. Seuraavaksi mellastettiin kaapista kangaspinoja ja yritetiin etsiä yhteensopivia kankaita. Turhaan.


Kankaat leikattiin sektoreiksi ja ommeltiin jälleen ympyräksi.


Sitten puuttuikin enää vyötärönauha ja hame oli valmiina juhannusrientoihin.
-Paula

2 kommenttia:

 1. Voi, miten ihana hame! Ja suloinen tyttö. :)
  Kyselit kestovaipoista. Testattiin teidän vaippojanne, mutta tytön peppu ei niitäkään kestänyt - toistaiksi olemme siis siirtyneet kertakäyttöisten suurkuluttajiksi ja kasvatamme pikkunedin hiilidioksidijalanjälkeä.... Noita teidän vaippojamme voisimme tulla joskus palauttelemaan. Oletteko jo lomalla?

  t.Marika

  VastaaPoista
 2. Kiitän kauniisti, molemmat ite tehtyjä ;)

  Palaillaan vaippa- ja muissakin asioissa. Lomatunnelmissa ollaan ja ensi viikon perjantaina lähtee lento etelään. Sitä vartenhan tässä käy ompelukone kuumana, että saataisiin paahteelta suojaavaa kevyttä vaatetta typylle mukaan.

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.