2012/12/16

Kuusen alle neulottuEn ole vieläkään onnistunut virkkaamaan joulukuusen alle sitä täydellistä mattoa, joka voisi olla esimerkiksi tämä tai tämä. Muutama vuosi sitten kyhäsin pikaisesti kokoon tämän maton, joka on ihan hyvin tehtävässään palvellutkin ja olisi kelvannut tänäkin jouluna, kunnes tajusin, että olin purkanut siitä osan muuhun käyttöön! Siispä tarvittiin uusi matto ja pian! Kilo valkoista matonkudetta, 20-puikot ja perjantai-ilta ja kuusen alle on taas uusi matto! Kuulemma vähemmälläkin saisi joulustressiä kuin tekemällä joka joulu uuden maton! Ai miten niin? Ja jos vaan joka toinen joulu! ;)

Tämä kuteen matoksi neulominen oli mukava kokeilu, joka muutenkin on ollut jo mielessä pitemmän aikaa. Ihastelin viime kesänä Asuntomessuilla näitä kauniitan neuleita ja siitä saakka olen pohtinut lastenhuoneisiin mattojen neulomista. Asuntomessuilla olleet matot oli neulottu jopa 5-kertaisesta kuteesta, tämän kuusenalusmaton tein yksinkertaisesta kuteesta ja luulenpa, että jotain siltä väliltä olisi sopiva mikäli ihan käyttömaton tekisi, sillä tämänkin neulominen oli jo suhteellisen rankkaa ja lopputulos on aika painava. Saas nähdä syntyykö niitä mattoja ikinä vai jäävätkö nekin odottamaan itseään kuten se virkattu kuusenalusmattokin. Ja mattoja tärkeämpää on kuitenkin tuo ihana joulukuusen tuoksu!

-Piia

Ps. Viimeisimmissä postauksissa on muuten ollut isommat kuvat, onko se hyvä vai huono, kertokaa te!

4 kommenttia:

 1. Ihana kuusenalusmatto! Minusta jopa hienompi kuin nuo Kauhavan kangasaitan ohjeiden matot. :) Ja mikä ihanuus tuo paksu helmineulematto! Jos mulla ei olis tuota 2,3m halkaisijaltaan olevaa, 11kg painavaa pitsimattoa tampattavana saattaisin jopa hullaantua neulomaan moista, mutta mulle riittää tuon yhden kanssa painiminen.. On meinaan melkoista! Vaan eipä sitä inspiksen iskiessä käytäntöä kannata ajatellakaan, jäis monta hyvää ideaa toteuttamatta! ;)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Annukka! :)
  Ja voi mahdotonta tuota sinun mattoasi, siinä on jo aikamoisesti kokoa! :D Ei varmasti mikään helppo tampattava, mutta käypä kuntoilusta sitten samalla! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 3. Kaunis matto! Mutta sitä ihmettelen, että eikö ole kamalan raskasta neuloa matonkudetta...? Kuteen virkkaaminenkin meinaa hajottaa minun ranteen (jossa kyllä on jo ennestäänkin vikaa).

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuuli! Kyllä tuo yksinkertaisenkin kuteen neulominen suhteellisen raskasta oli, joten en uskalla edes ajatella mitä se olisi jos mattoa monikertaisesta kuteesta neuloisi! Neulominen käy kuitenkin erilailla ranteisiin, joten ihan ehjin rantein tästä pienestä matosta selvisin! :)

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.