2009/04/26

Tatamille tai kesähelteisiin


Täällä yläkerrassa ollaan jo kesätunnelmissa. Lisätkää siis kuviin mielissänne turkoosinvärinen meri ja paahtava aurinko. Tein pikkuneidille vilpoisen kesäasun, jonka voisi pukea päälle suojaamaan herkkää ihoa helteeltä. Tein jo viime vuonna vastaavanlaisen setin, mutta siitä oli jo sen verran aikaa, että tein ihan samat virheet kuin silloinkin ja purettavaakin oli jonkin verran. Muistiin siis itselleni, että ilmeisesti etulistat pitäisi ommella etukappaleen päälle, ei kiinni etureunaan. Tereet jätin pois osittain tästä samasta syystä.

Ohje: Savio, Mari ja Rapia, Kati. Juju: Erilainen lastenvaatekirja. WSOY.
Kimono ja peruspöksyt
Kangas: Valkoinen lakanakangas ja Tildan kangasta Sinooperistä
Koko: 90cm kaava

Tämä kirja piti aikoinaan hankkia sekä ylä- että alakertaan. Niin hyviä ohjeita ja ideoita sieltä löytyy. Näissä lähdin liikkeelle kirjan 90cm kaavasta ja lyhensin lahkeita ja hihoja, väljensin hieman kädenteitä ja vastaavasti levensin hihaa. Housuissa korotin yläosaa niin, että kestovaippapeppu mahtuu varmasti hyvin. Vyötäröllä on kuminauhan lisäksi nauha kiristämistä varten.

Lopputulos oli aika söpöinen, mutta käytännön syistä taidan vielä ennen kesää tehdä toisen setin hieman tummemmassa värissä. Entä onnistuisikohan tällainen setti myös aikuisen versiona? Harmi, että kaavan koot loppuvat 120cm. No, ensin kyllä palataan todellisuuteen ja neidin kevättakin kimppuun.

-Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.