2015/02/14

cappuccino keksejä ystävälle


Innostuin ystävänpäivän kunniaksi kokeilemaan joskus aiemmin hankkimiani kaapin pohjalle unohtuneita keksileimasimia. Vaikka leivon paljon, eivät keksit ole ikinä ollut vahvuuteni eikä gluteenittomia versiota ole koskaan aiemmin tullut kokeiltua.
 
Leivoin gluteenittoman murotaikinan, jonka maustoin pussillisella cappuccinon makuista pikakahvisekoitetta sekä ronskeilla paloilla tummaa suklaata seuraavasti.

 

gluteenittomat cappuccino keksit

 
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 pss (21g) cappuccinon makuista kahvijuomajauhetta
n. 1dl murskattua tummaa suklaata
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
 
Painelin kaulitusta taikinasta keksejä ympyrän muotoisella muotilla ja tämän jälkeen painelin keksit sydämellä varustetulla leimasimella. En tiedä onko tämä oikea tekniikka leimasimen käyttöön, mutta toimi minulla parhaiten. Innostuin sitten niin, että täytin sydämet vielä vadelmahillolla, joka muuten onnistuu milläpä muullakaan kun lasten lääkeruiskulla! :D Täytyy todeta, että raakana keksit näyttivät kypsiä paremmalta...


Rakkaudella ja pieteetillä leivottu, vaikkei ulkomuoto uunin jälkeen ollutkaan ihan visioni mukainen. Kauniissa purkissa kera kukkien näillä on kuitenkin mukava tänään muistaa ystävää! Virtuaalisten keksien myötä sydämellistä ystävänpäivää myös sinne ruudun toiselle puolelle!
 
-Piia

7 kommenttia:

  1. Näyttääpäs todella kivoilta ja sehän riittää kun ne on rakkaudella leivottu :) Mukavaa ystävänpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, ajatus on usein se tärkein! :)

      -piia

      Poista
  2. The cookies look delicious so I used google translator to get know the recipe :)

    VastaaPoista
  3. Cappuccino kuulostaa ihanalta idealta! Eipä ole tullut mieleen käyttää juomajauheseoksia keksien maustamiseen. Täytyy kokeilla, nam! T. Meiju / V&V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin kokeilla jotain uutta ja sitä laitoin mitä kaapista löytyi! :D Täytyy joskus johonkin muuhunkin kokeilla!

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.