2015/02/24

tee se itse tasselinauha

 
Minulla on ollut tapana askarrella lasten synttäreitä varten aina jotain koristusta kuten viirinauhoja tai muuta pientä juhlatunnelman tuojaa. Viime aikoina olen bongaillut paljon erilaisia tasselinauhoja, joita myös tupsuviireiksi kutsutaan ja kun jemmoista löytyi silkkipaperia ajattelin, että näitähän minä tänä vuonna näpertelen tyttären juhliin!
 
Ikkunaan sopiva nauha valmistui yhdessä illalla sankarin itsensäkin avustamana ja tässä jakoon ohjetta jos jotakuta muutakin vastaavanlaisen askartelu kiinnostaa.
 
 
Leikkaa silkkipaperista noin 30 cm pitkä ja 10 cm leveä pala ja taita se pituussuunnassa kahtia. Hapsuta paperin avoin reuna siten, että taitteen ja leikkauksen väliin jää noin 4 cm ehjää.


Avaa leikattu paperi ja taittele se tämän jälkeen leveyssuunnassa tiukasti yhteen kapeaksi suikaleeksi ja kieputa vielä tämän jälkeen paperin keskellä oleva ehjä osa tiukasti kierteelle.


Taita kieputettu paperi kahteen osaan pituussuunnassa ja kiepauta vielä muutaman kerran varovasti paperia yhteen. Kiinnitä taitos esimerkiksi pienellä palalla teippiä siten, että taitoskohtaan jää lenkki narun pujottamista varten. 


Pujota valmiit tasselit eli tupsut esimerkiksi paperinaruun ja kiinnitä ne haluamallesi etäisyydelle toisistaan solmulla ja viritä nauha paikalleen!
 
Nauha on mukavaa vaihtelua viirinauhoille, luulen ettei jää meillä ainoaksi tätä lajia, ehkäpä vaikka vapuksi jokin oikein kirjava! Askarreltiin muuten myös blogin ulkoasuun vähän päivitystä, mukavaa vaihtelua sekin!
 
-Piia

2 kommenttia:

  1. Oikein kiva. Tätä pitääkin kokeilla, kun itse ainakin alan kyllästyä viirinauhoihin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.