Piparkakkujen leipomisessa on parasta taikinan syöminen ja joulun tekeminen yhdessä. Itse asiassa valmiit piparkakut ovat vain sivuosassa. Siitäkin syystä meillä on tapana tehdä varmasti makoisa taikina itse ja keskittyä luomuksissa sellaisiin, mihin lapsetkin voivat osallistua ja unohtaa hienot luomukset.
Joskus piparkakkuja intoudumme myös koristelemaan ja välttääkseni ikävät yllätykset, kun lopputulos ei vastaa joululehtien kuvia, olen kehitellyt erilaisia ratkaisuja. Lopputaikinasta tein pieniä tähtiä, jotka ovat somia jo sellaisinaan. Nyt päätin kuitenkin levittää piparkakulle sokerikuorrusta reilusti veitsellä, minkä jälkeen ne kastettiin kuorrutepuoli alaspäin lautaselle, jolle olin kaatanut nonparelleja tai koristesokeria.
Helpoimmalla pääsi itse asiassa koristesokerin kanssa, jolla ei ollut niin väliä, oliko kerros tasainen vai sinnepäin. Ja aikasta makeitahan niistä myös tuli tällä menetelmällä; sokeria sokerin päällä! Valmiita pipareita keräsin tällä kertaa marketista ostamiini Sagan eväspusseihin, joiden läpikuultava paperi on mielestäni yksinkertaisuudessaan kaunista.
-Paula
Kivoilta näyttävät tuollaisetkin koristelut!
VastaaPoistaNäistä saa aika kivoja päällisiä vaihtelemallakin.
Poista-Paula
Näyttäviä pipareita! :-)
VastaaPoistaJa makeita :) Kiitos Minna.
Poista-Paula
Kiva idea, söpöjä pipareita :) Just ostin viime viikolla pieniä piparkakkumuotteja Pienikamarista, joten näitä vois testata.
VastaaPoistaNo mutta, tuumasta toimeen!
Poista-Paula
Hauska idea! Pienemmätkin lapset jaksavat varmasti keskittyä pipareiden dippaamiseen koristesokeriin. Keskittyminen vaativampaan koristeluun voi nimittäin loppua kesken.. :)
VastaaPoistaJoo, kyllä meillä ainakin kivat strösselit motivoivat lapsia :)
Poista-Paula
Meillä on tehty samanlaisia. Äkkimakeitahan ne on, mutta lapset tykkää. Tässä ehtii saada jo moneen oteeseen pipariöverit ennen joulua :)
VastaaPoistaNimenomaan tosi makeita, mutta onneksi aika pieniä suupaloja.
Poista-Paula