2014/03/07

keväinen tupsupipo

 
 
Kevät lähestyy ja neulojan puikoilla väritkin muuttuvat sen mukana. Nyt oli tyttärelle pipo hakusessa ja sen vuoksi Titityyn hyllystä poimittiin Cascade Superwash Sport -langaa hennon vaaleanpunaisena. Palmikkomallin kehittelin omasta päästäni tyyliin trad. ja koko komeus vaati tietenkin vielä tupsun. Kaulassa neidillä on Aranami Shawl, johon käytin omasta Aranamista ja tytön kevätlapasista jääneitä lankoja.
 
 
Viikonlopulle tälle käsityöläiselle onkin luvassa ei-niin-luovaa toppahousujen paikkausta. Onko se tama vähäluminen talvi vai mikä, kun kaikki ulkovaatteet menevät puhki? Paikkailetteko te lastenne vaatteita vai onko se turhaa nuukailua?

-Paula

19 kommenttia:

  1. Paikkaan ehdottomasti. Hyvät kosteudenkestävät toppavaatteet/ulkovaatteet on aika kalliita ja olisi silkkaa tyhmyyttä heittää ne pois jos vaan yhdestä kohtaa rikki ja korjattavissa. Vaikkei korjaus ihan helppoa aina olekaan...meilläkin ois yhdet oottamassa korjaamista, paikkakin on ostettuna :) liian tympeää hommaa, että olisin vielä siihen tarttunut. Kaunis pipo ja kaulaliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tylsää puuhaa tuo paikkaaminen. Mieluummin sitä vain neuloisi ja loisi jotain uutta. Mutta pakkohan se on, kun ei niitä uusia toppareita enää tässä vaiheessa vuotta kannata edes ostaa.

      -Paula

      Poista
  2. Vitsi mä oon kade noista sun puikottelutaidoista. Koko ajan syntyy jotain ihanaa. Mulla vaan puoliksi tehty sukka kärvistelee edelleen. Just eilen tyttö oli liikuntatunnilla vetäny ketarat ja housut on polvesta rikki. Kyllä mä meinaan nuukailla ja koittaa paikata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tsemppiä vaan niin kyllä se toinenkin sukka sieltä putkahtaa :) Kiva kuulla, etten ole ainut nuuka.

      -Paula

      Poista
  3. Ihana pipo<3 Täälläkin paikkaillaan. Ostin taannoin Tallinnasta paikkauspaikkoja monenmonta. Hyvä tulee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen paikannut toppikset nyt kahdesti liimattavilla paikoilla ja ne ei ainakaan ole hyvät. Ommeltava olisi.

      -Paula

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, vaaleanpunaista pitää neidillä olla edes vähän, kun tylsä äiti osti mustat toppavaatteet.

      -Paula

      Poista
  5. Ihana tuo pipo! Ostin vedenkestävää kangasta palana (samanlaista kuin omat coretexit) ja ompelin uudet pultut Inkun Lassie haalariin reidestä alaspäin. Toimii eikä tartte suotta uutta pukua kurakeleille ostaa. Lmt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta toihan on hyvä. Toppahousuista vaan ei tunnu mun ompelukone tykkäävän, joten on aika tympeää puuhaa tuo korjaaminen.

      -Paula

      Poista
  6. Et mitään ruutupiirrosta saisi kehiteltyä tosta pipon mallista?:D Niin ihanan näkönen!

    VastaaPoista
  7. Vaaleanpunainen ja harmaa on kyllä niin nätti yhdistelmä. :) Tykkään myös pipon kuviosta kovasti! Myös täällä paikataan vaatteita ja välillä sitten etsitään siihen sitä inspistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunaista tosiaan rauhoittavat muut värit. Tuli taas paikattua housut tarrapaiklilla, mutta eiän. Ne meinaa pysyä. Huokaus!

      -Paula

      Poista
    2. Syvä huokaus. Minun pitäisi varmaan vestonomiksi valmistumisen jälkeen perustaa lasten toppahousutehdas, jossa tehtäisiin Sipuli-nimisiä housuja. Polven kohdalla olisi 7 kerrosta kangasta ja reiän tullen voisi aina vaan leikata rikkinäisen pois. Ostaisin itekki.

      Poista
    3. Aivan mahtavaa olisi! Justiinsa tuo, että lahjetta ei saa sovitettua ompelukoneen alle ommeltavaksi tekee paikkaamisesta tosi mälsää puuhaa!

      -Paula

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.