2013/09/30

Olin ihan unohtanut kääretortun!


Olen aivan hurahtanut kääretorttuun! En muista olenko koskaan aikuisiällä sitä aiemmin tehnyt, enkä kyllä ymmärrä miksi, sillä sehän on mahdottoman helppo ja nopea herkku ja onnistuu gluteenittomanakin vaivattomasti!

Gluteeniton kääretorttu

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

soseutettua mansikkaa ja banaania
1/2 prk vispikermaa
1/2 prk maitorahkaa
sokeria maun mukaan

Vaahdota munat ja sokeri keskenään ja sekoita joukkoon siivilöiden jauhoseos. Kaada seos uuninpellille, voidellun leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 5 minuuttia 225 asteessa. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Soseuta mansikat ja banaani. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja levitä seos pohjan päälle ja lisää marjasose. Rullaa torttu leivinpaperin avulla ja koristele haluammallasi tavalla!

Torttua on tehty viime aikoina aika useasti ja tullaan varmaan vastaedeskin tekemään, vinkkejä hyvistä kääretortun täytteistä otetaan siis mielellään vastaan! Kuvan torttuyksilö löytyy muuten myös Suomen kaunein kattaus -kilpailuun tekemästäni kattauksesta! :)

-Piia

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kääretorttu! Minun kääretorttu syntyy usein lisäämällä pohjaan 2 rkl kaakaojauhetta, ja täytteeseen kermavaahdon, rahkan ja sokerin lisäksi Pätkiksiä (esim. 5 kpl) pilkottuina. Herkkua on - varsinkin jos tykkää Pätkiksistä! :) -Virpi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raaakastan Pätkiksiä! :) Ja arvaa mitä, juuri nostin Pätkis-kääretortun jääkaappiin huomisia vieraita odottamaan, iso kiitos siis ohjeesta, nam! :D

      -piia

      Poista
    2. Aivan mahtavaa! Kiva kuulla että ohje pääsi heti käytäntöön. :)

      -Virpi

      Poista
  2. Ooo, nyt tuli kääretorttuhimo - varsinkin rahkatäyttellä! nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam tosiaan ja kokeile ihmeessä tuota pätkiskermarahkavaahtoa väliin, aivan törkeän hyvää! :)

      -piia

      Poista
  3. Moi! Nyt tuli kokeiltua tuota pätkiskääretorttua, muokkasin hieman: 2dl vispikermaan lisäsin puoli purkkia rahkaa ja kääretortun pohjan tein perunajauhoihin ja kaakaojauheeseen :) siis niiiin hyvää :) nam! - Tyttö Vantaalta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.