2011/12/30

Piirakkaa

Vaikkei näissä rypytys ole ainakaan Karjalasta kotoisin, maistuvat ne silti aina valtavan hyviltä! Sotkukin on melkoinen kun näitä tekee, mutta ehdottomasti sen arvoista! Suosittelen siis jokaiselle, joka ei ennen ole itse riisipiirakoita tehnyt, kokeilemaan, jos ei enää tänä vuonna ennätä, niin ainakin ensi vuonna! :)


Olen soveltanut Noora Shinglerin "Marjoja ja maskaraa"-kirjan reseptiä seuraavasti:

pohja
2,5 dl kylmää vettä
5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

täyte
4 dl puuroriisiä
3,5 dl soijamaitoa
6 dl vettä
nokare voita

Keitä riisipuuro täytteeksi ja valmista taikina. Pyörittele taikinasta palloja ja kaulitse ne piirakkapohjiksi. (Itse kaulitsen kaikki pohjat valmiiksi ennen täytteen levittämistä ja pistän ne erilliseen kannelliseen astiaan, jotteivat kuivu liikaa.) Täytä piirakkapohjat ja rypytä parhaaksi katsomallasi tavalla. 200 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi ja tämän jälkeen voitelu voisulalla. Nam!

-Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.