2014/10/09

teetä ja skonsseja


Syksy on minulle leivonnan kulta-aikaa. Iltojen pimetessä herkkuhimo kasvaa ja voisin mussuttaa jotain pientä taukoamatta. Tällä kertaa testasin gluteenittomia skonsseja. Olin lukion jälkeen vuoden au-pairina Lontoon kupeessa ja sen vuoksi Englannilla on erityinen sija sydämessäni. Itse pidän myös englantilaisesta ruuasta ja minusta englantilaisessa teen juonnissa lisukkeiden kera on jotain ihanaa ja skonssit eli teeleivät ovat olennainen osa teehetkiä.
 
 
Ihan yhtä kuohkeita kun tavallisella jauholla tehdyistä ei näistä gluteenittomista skonsseista tullut, mutta yllättävän hyvän taikinan sain ensi yrittämällä aikaiseksi. Skonsseja voi syödä esimerkiksi voin tai mansikkahillon ja kerman kera ja nyt seuraksi valikoitui jälkimmäinen.
 

gluteenittomat skonssit

 
50 g voita
3,5 dl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
maitoa voiteluun
 
lisukkeeksi
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
mansikkahilloa tai mansikoita
 
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää joukkoon maito, sokeri ja suola ja sekoita taikinaksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 2 cm paksuiseksi ja painele taikinasta lasilla pyörylöitä. Siirrä pyörylät leivinpaperille ja voitele maidolla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Tarjoa lisukkeina mansikoita sekä rahkakermaa; vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon purkillinen rahkaa, lisää halutessasi sokeria maun mukaan.
 
Taikina valmistuu nopeasti ja skonssit ovat parhaimmillaan lämpiminä. Minä keitin skonssien kera tietenkin teetä ja ystävien avustuksella saatiin koko setti kerralla tuhottua.
 
-Piia

4 kommenttia:

  1. Laitahan viestiä tänne päin ens kerralla kun leipomisinto taas iskee! Voin tulla koemaistelemaan :))

    VastaaPoista
  2. Iihana kattaus!! Ja kyllä, syksyllä tee ja teeleivät ovat ihan herkkua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! <3 Tee on kyllä syksyn fiilistely juoma numero 1.

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.