Olen tehnyt monesti macaroneja ja ne kuuluvat perheessämme paitsi aikuisten myös lasten suosikkeihin. Ne ovat myös gluteenittomia, joten toimivat hyvänä vierasvarana. Onnistumisen suhteen tuntuvat vähän vain kinkkisiltä: Joskus onnistuvat, joskus eivät. Nyt kaupassa huomasin valmiin macarons-jauhoseoksen ja päätin kokeilla. Paketissa oli mukana kaikki muu tarvittava vettä ja voita lukuunottamatta. Ensimmäinen etu tässä oli mielestäni se, että tama säästää aikaa, kun valkuaisia ei tarvitse muistaa erotella vanhenemaan paria päivää aiemmin.
Sekoitin veden ja macaronkuorien jauheseoksen yleiskoneessa. Ohjeessa sanottiin "kuohkeaksi", eikä siitä ehkä ihan sellaista tullut. Mielestäni se näytti pikemminkin tahmaiselta, mutta siitä huolimatta pursotin mukana tulleella pussilla taikinan aikoinaan pariisinreissultani ostamilleni (muistaakseni Lekuen) macaronmatoille kuivumaan noin puoleksi tunniksi ennen uuniin menoa. Macaronmatto on näppärä apu, mutta sen puuttuminen ei haittaa: tavalliselle leivinpaperille voi pursottaa ohjeen mukaan noin kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä.
Paistoin kiertoilmauunissa ohjeen mukaan ja uunista tulikin kauniita, tasaisesti nousseita macaronkuoria. Kuorien jäähtyessä vatkasin toisen pussin täyteseoksen ja pehmenneen voin ja täytin kuoret. Sitten vain jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Kaiken kaikkiaan näitä tuli elämäni helpoimmat ja onnistuneimmat macaronsit! Muutamaan kuoreen testasin, miten koristesokeri kestää kuorissa uunissa paistamisen ja kuten kuvasta näkyy, sekin toimii. Kaupasta löytyy myös suklainen versio, jota aion kyllä testata seuraavaksi.
-Paula
Katselin kans tuota kaupassa mutta en vielä ostanut.Ehkä mä haluan vaan vielä yrittää itse
VastaaPoistaTämä oli hyvä pikaratkaisu. Välillä minullakin onnistuu itse tehden, välillä ei niin hyvin. ERityisen ylpeä olen noista syksyisistä possumacaroneistani: http://piipadoo.blogspot.fi/2013/09/angry-birds-macaroons.html
Poista-Paula
Nams! Kuulostaa jopa sen verran helpolta et tätähän vois ehtiä kokeilemaankin! :)
VastaaPoistaJoo, siitä vain testailemaan. Pehmeä lasku tähän hommaan.
Poista-Paula
Hei hyvä tietää! (Epäilin otsikon olevan sarkastinen vitsi.) Noh, onneksi ei ollut! Ehkäpä meidänkin juhlapöydässä tullaan vielä joskus näkemään näitä herkkuja. :D
VastaaPoistaJuu macaroneissa on omat niksinsä, mutta tämä on varmasti helpoimmasta pasta.
Poista-Paula
Onpas kiva, oonkin miettinyt toimiikohan tuo! :) Mitä tuo paketti maksoi?
VastaaPoistaPaketti oli siinä kolmen ja puolen euron kieppeillä. Ohje sanoo, että paketista tulee 12 macaronia, minä sain aikaiseksi reilut 20.
Poista-Paula
Okei, ehkä minäkin nyt uskallan kokeilla macaronsseja :)
VastaaPoistaKyllä vaan =)
Poista-Paula
Mun on tehnyt mieli kokeilla macartonseja, ehkä minäkin paketin avulla uskaltaudun? :)
VastaaPoistaIlman muuta testaamaan!
Poista-Paula
Kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaOlepa hyvä :)
Poista-Paula
Kiitos vinkistä, sain tästä lisävirtaa kokeilla myös! Tuntuu, että kaikki lähipiirissäkin ovat taivastelleet macaronseja niin paljon, että vähän jo hävettää, etten porukat touhuilijana ole vielä kertaakaan kokeillut. :D Valmispaketin kanssa olisi varmaan matalampi kynnys startata.
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvä oikopolku: ei tarvitse vanhentaa valkuaisia ja punnita kaikkea niin hivittävän tarkasti.
Poista-Paula
Kiinnostavaa! Olen macaroneja monta kertaa yrittänyt tehdä, huonoin tuloksin. Tälla niksillä toivoa taitaa vielä olla...
VastaaPoistaMinulla "omalla reseptillä" tehden on sisusta jäänyt helposti pehmeäksi. Tämä seos jäi aika tahmaiseksi, joten nyt mietin, että pitäisikö minun laittaa manelijauoja kuitenkin pikkuisen enemmän tai valkuaista vähemmän.
Poista-Paula
Näitä minäkin halaun testata, kun en ole kokokaan itse viitsinyt edes kokeilla ja en ole kyllä edes koskaan kylässäkään muistaakseni saanut.
VastaaPoistaJuuri kävin tuolla Piialla kylässä ja hän oli ensikertalaisena onnistunut näillä aineksilla loistavasti, eli nyt tosiaan kaikki kokeilemaan.
Poista-Paula
Kiitos vinkistä! Olivatko oikeasti hyviä verrattuna itsetehtyihin?
VastaaPoistaMoi, näissä oli tosi hyvä tekstuuri ja kelpasivat kyllä hyvin vieraillekin. Minulle mansikka on ehkä hieman makea: suklainen pitäisi vielä testata. Minusta täyte vaikuttaa paljon ja jos pääsen oikein leipomossa valitsemaan, niin valkkaan yleensä jotain "erikoisempaa" mitä ei itse osaa tehdä ja mieluiten jotain muuta kuin voikreemitäytteisiä.
Poista-Paula