2013/07/15

Pihalta piirakaksi




Vain muutaman metrin päässä talostamme on tänäkin vuonna metsä täynnä mustikoita! Tänään syntyi kesän ensimmäinen mustikkapiirakka, aina yhtä hyvää! Suosikki reseptini on perinteinen kermaviilimustikkapiirakka. 

Mustikkapiirakka

 

pohja
150 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
1 purkki kermaviiliä
1 muna
1 dl ruokokidesokeria
n. 3 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon muna. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja vatkaa joukkoon. Painele taikina piirakkavuokaan. Lisää päälle mustikat sekä keskenään vatkatut kermaviili, muna ja sokeri. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia 225 asteessa ja nauti vähän lämpinä vanilja jäätelön kera!

Joko sinä olet tehnyt kesän ensimmäisen mustikkapiirakan? Kermaviilillä vai pullataikinalla? :)

-Piia

10 kommenttia:

  1. Oi, kun näyttää herkulliselta. Pitääpä itsekin käydä katsastaa oisko lähimetsässä mustikaa. Mulla kutakuinkin samanlainen ohje, mutta osa vehnäjauhoista korvataan ruisjauhoilla.
    Tervetuloa vastavierailulle blogiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olikin herkullista! :) Meillä päin Keski-Suomessa ainakin on metsä pullollaan mustikoita, kun vaan ennättäisi sinne niitä keräämään!

      -piia

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä :) Itsekkin vasta tein mustikkapiirakkaa ja hävisi nopeasti parempiin suihin ;) Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakkaa kuuluu kyllä keskikesään, vähän niinkuin raparperipiirakka alkukesään! :) Aurinkoista viikkoa myös sinulle! :)

      -piia

      Poista
  3. Toivottavasti viikonloppuna mökillä saadaan ensimmäiset mustikat ja piirakkaa :)
    Piirakkavuokasi näyttää todella kivalta, mistä se on..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakkavuoka on Pentikin, itseasiassa tässä ensimmäistä kertaa oikeassa käytössä piirakkavuokana, tähän mennessä olen käyttänyt vain tarjoiluastiana. Mustikkaonnea sinulle, toivottavasti löytyy piirakkatarpeet! :)

      -piia

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tänäänkin tuli samaista piirakkaa leivottua, tosin vähän uutta kokeillen, gluteenittomilla jauhoilla ja stevialla, hyvin toimi niinkin! :)

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.