Varma perinteinen kesän merkki, siis tämän helteen lisäksi, on raparperipiirakka! Oman pihan raparperikin tuottaa jo vähän satoa ja mikä sen parempaa, kun omasta raparperista tehty piirakka auringossa jätskin kera nautittuna hyvien ystävien seurassa!
Raparperirahkapiirakka
4 dl vehnäjauhoja1,5 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
n. 125 g voita
1 muna
1 dl maitoa
täyte:
paljon rapaperia
200g maitorahkaa
1 muna
1 dl sokeria
Sekoita jauhot, sokeri, ruokasooda ja leivinjauhe. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan ja jätä puolet odottamaan. Lisää toiseen puolikkaaseen muna ja maito ja sekoita, jonka jälkeen kaada taikina irtopohjavuokaan. Lisää taikinan pinnalle pilkottu raparperi ja tämän jälkeen keskenään sekoitetut maitorahka, muna ja sokeri. Murusta lopuksi koko komeuden pinnalle odottamaan jätetty jauho-voi-sekoitus. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia ja nauti vaniljajäätelön kera.
Piirakkaa syödessämme mietimme kuinka piirakasta saisi entistäkin herkullisempaa, kokeilulistalle menee ainakin kanelilla ja kardemummalla maustettu raparperi, taikinaan sekoitetut suklaahiput ja päälle murustettavaan seokseen lisätty pistaasipähkinä. Löytyykö muilta lisää ideoita raparperipiirakan tuunaamiseen?
-Piia
Raparperipiirakka kuuluu niin kesään! Tänään omaa versiotani maustoi kaneli ja jauhettu inkivääri. Mielestäni ne sopivat raparperin kanssa hyvin! :)
VastaaPoistaIhan samaa mieltä, kesä ilman raparperipiirakka ei ole mitään! :) Tuo inkivääri olikin ihan uusi juttu, täytyypä kokeilla, kiitos vinkistä!
Poista-Piia
Tuli tarpeeseen, sillä juuri keräsin raparperia : )
VastaaPoistaTämä on minusta todella herkullinen ohje, monesti raparperipiirakat saattavat jäädä vähän kuiviksi, mutta tässä tuo rahka tuo kivasti kosteutta ja makuakin, jos vaikka sitruunalla tai vaniljalla maustettua rahkaa käyttäisi.
Poista-Piia
Mä oon myös niin hurahtanut raparperiin. Elen tein raparperihilloketta ekaa kertaa, ja tänään piti jo tehdä uusi satsi. Jos haluat, niin kurkistaa mun blogista ohje, se on älyttömän helppo tehdä! :)
VastaaPoistaKävin katsomassa ohjettasi, hyvältä kuulosti! :) Olen kokeillut vastaavaa pikaversiona joskus mikrossa ja hyvin onnistuu sekin! :)
Poista-Piia
Philadelphia tuorejuusto rahkan kylkeen. Ainakin mustikkapiirakassa toimii!
VastaaPoistaHyvä idea tuo tuorejuusto, sitäkin täytyy kokeilla, kiitos! :)
Poista-Piia
Meidän kikkakolmonen on pilkkoa raparperit kulhoon ja ripotella päälle sokeria. Kun antaa palasten rauhassa mehustua, niistä tulee piirakkaan ihanan pehmeitä ja maukkaita. :)
VastaaPoistaJos kärsivällisyys kuuluisi hyveisiin, kokeilisin tuotakin ehdottomasti! ;)
Poista-Piia