2013/04/30

Vappuva!

Edessä leppoisaa vapun viettoa munkkien ja siman kera!
Tein ensimmäistä kertaa munkkeja itse ja nehän onnistuivat valtavan hyvin, liekkö ollut aloittelijan tuuria! Minulla on ollut jokinlainen kammo tuon kuuman rasvan kanssa kokkailusta, mutta eihän se niin vaikeaa ollutkaan, tosin digitaalisesta lämpömittarista oli paljon apua. Reseptinä käytin tätä Valion munkki reseptiä, Oivariinin korvasin kuitenkin ihan aidolla voilla. Munkit paistoin rypsiöljyssä, tasan kaksi minuuttia per munkki 170 asteisessa öljyssä. Ehkä ensi vuonna uskaltaudun tekemään simaakin itse, tänä vuonna kaupan sima saa kelvata, sekin maistuu ihan hyvältä kun vaihtaa sen kivempaan omalla etiketillä koristeltuun pulloon! :) Koristeiden virkaa hoitavat Bambula-blogin ohjeella tehdyt silkkipaperipallot.

Simaisaa vappua kaikille, rusinoilla tai ilman! :)

-Piia

14 kommenttia:

  1. Iloista Vappua sinullekin!!!T:) Koralli

    VastaaPoista
  2. Hauskaa vappua teille myös, olette ihailtavan aktiivisia! Saman ohjeen bongasin ja suunnittelin tekeväni, mutta johonkin se aika vain on kulunut... Raitaisia pillejä on ollut pitkään kaapissa, mutta simaa ei meillä lapset juo. Vappu menukin on kyllä ihan ei vappumainen tälle illalle, vaikka vähän herkutellaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin vappu aika pienellään meni, silkkipaperipallot ovat ainoat koristeet ja foliopallotkin hankittiin ainostaan mummilaan! ;) Ja eikös vappuun sovi herkku kun herkku? Minen ainakaan mitään silliä syö! :D

      -Piia

      Poista
  3. Oi mitä herkkuja! Olisipa meilläkin kotitekoisia munkkeja! Mutta teen minäkin jotain, mansikka-rahkapiirakan miehelle ylläriksi, kun hänellä on tänään synttärit. Kakkuhan se yleensä on tehty, mutta kun huomenna ei olla kotona, ei kakkua kuitenkaan ehdittäisi syödä kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Kiki ihmeessä joskus tehdä munkkeja, hämmästyin todella niiden helppoudesta ja tuoreeltaan ne ovat aivan valtavan hyviä, tosin en sanoisi ei mansikka-rahkapiirakallekaan! ;D

      Poista
  4. Ihania vappukuvia! Palloja on minunkin pakko kesän juhliin askarrella, näyttää kaikilla niin kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra! Pallot olivat suht nopeita ja helppoja tehdä, luulenpa, että meilläkin niitä nähdään muissakin juhlissa! :)

      -Piia

      Poista
  5. Kyllä sima kannattaa tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyt munkit olivat niin positiivinen kokemus, että ehdottomasti ensi vuonna kokeilen myös simaa! :)

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.