Olenko minä ainoa blogimaailman matti myöhäinen näiden banaanilettujen kanssa vai löytyykö joku muukin, joka ei ole näitä vielä tehnyt?
Olen kuullut muutamaan otteeseen banaaniletuista mainittavan, mutta nyt lueskelin resepteja ensimmäistä kertaa ja kokeilin itse. Ja olivathan ne hyviä! Erityisen herkullista turkkilaisen jogurtin ja marjojen kera! Mikä parasta nämäkin voidaan valmistaa ilman jauhoja, tosin itse niitä vähän lisäsin, ainakin näin ensimmäisellä kerralla paistaminen jauhottomalla taikinalla oli turhan haasteellista. En myöskään omista varsinaista lettupannua ja paistoin letut tavallisella paistinpannulla, luulen, että lettupannulla paistaminen olisi helpompaa sekin. Netti on pullollaan erilaisia reseptejä, minä tein seuraavasti;
- banaaniletut -
2 banaania
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen
Ainekset sekoitetaan keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella kuohkeaksi taikinaksi, jonka jälkeen letut paistetaan voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lueskelin, että lettuja voisi myös maustaa kanelilla tai kardemummalla, näistä kanelia ajattelin itse seuraavan kerran kokeilla.
-Piia
Ei ole tullut itsekään tehtyä, vaikka ohjeeseenkin olen törmännyt. Vaan täytynee kokeilla.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! :) Minä olin tosi yllättänyt, että vain periaatteessa kahdella raaka-aineella saa jotain noin herkullista aikaiseksi!
Poista-Piia
Eipä ole täälläkään niitä tehty. Hiukan arastelen uusia ohjeita vielä, kun muutama kuukausi sitten jouduin aloittamaan gluteenittoman elämän opettelun. Siksi olikin mahtava lukea, että nämä onnistuu ilman jauhojakin.. Oliko resepti muilta osin ihan sama?
VastaaPoistaMinullekin suositeltiin kokeiltavaksi gluteeniton ruokavaliota, mutta laiskuus on vielä tässä vaiheessa voittanut ja vain osittain olen sitä noudattanut, mutta onneksi tälläisiä uusia hyviä reseptejä löytyy, jotka kannustavat olemaan tarkempi!
PoistaJa tosiaan, reseptista voi jättää jauhot pois kokonaan ja muilta osin pitää samana ja saa täysin gluteenittomia lettuja, suosittelen rohkeasti kokeilemaan, ovat tosi herkullisia!
-Piia
Mie tein ensimmäistä kertaa näitä muutama viikko sitten ja oli kyllä herkkua! En edes laittanut jauhoja, ja kohtalaisen hyvin onnistui paistaminen. Nyt näitä on syötykin jo useamman kerran ja varmasti tullaan syömään jatkossakin.
VastaaPoistaNämä menevät meilläkin ehdottomasti viikonloppuherkkubrunssivakkareiksi! :) Lapset suhtautuivat alussa hyvin skeptisesti ajatukseen banaaniletuista, mutta hyvin kelpasi heillekin!
Poista-Piia
Tein 3:lle ihmiselle letut kaikkein helpoimmalla versiolla:
VastaaPoistaVain 2 kananmunaa ja yksi iso banaani. Paloittelin banaanin, lisäsin munat ja vatkasin vatkaimella. Isolle pannulle laitoin 3 kerrallaan. Paistoaste oli aika matala. Tarjoilin vaniljajäätelön ja mansikkahellon kera. Hyviä oli!!