Kuten olette saattaneet huomata, olen useamminkin tehnyt macaroon leivoksia. Saatatte myös olla tietoisia siitä, että jauhopeukaloni on keskellä kämmentä. Kaikesta huolimatta olen päättänyt, kenties tulevan keväisen pariisinreissuni inspiroimana, opetella niitä leipomaan. Tästä joutuvat kärsimään perheeni lisäksi työkaverit ja naapurit, joille kiikutan leivonnaisia koemaisteluun.
Tällä kertaa inspiraatio tuli uudesta Maraboun appelsiinisuklaasta, joten kuoretkin värjäsin oransseiksi. Maku onnistui melko hyvin, mutta kiilto jäi vaatimattomaksi. Värikin olisi voinut olla intensiivisempi.
Matto-ongelmaani sain taannoin lukijoilta niin hyviä vinkkejä, että haluaisinkin kysellä teidän macaroon-kokemuksianne. Mitkä ovat parhaat vinkkisi? Olisin myös kiinnostunut kuulemaan, millä värjäät kuoret, sillä en ole ollut tyytyväinen pastaväreillä saamaani tulokseen; väri jäi taas hailuksi, vaikka laitoin mielestäni väriä ihan riittävästi. Entä millaisia täytteitä käytät?
-Paula
Mun Macaronleivokset on yleensä ihan valkoisia tai häivähdyksen vaaleanpunaisia jos teen mansikkatomusokerilla.
VastaaPoistaTäytteeksi parasta on pelkkä lemoncurd :9
Nää on muuten tosi kätevä pakastaa.
Vinkkejä en osaa kertoilla, koska en oo ikinä kokeillu. Mutta tästä tuli innostus, että pitäisipä kokeilla.. :)
VastaaPoistaVoisitko laittaa ohjeen jolla noita macaron-leivoksia teet?
VastaaPoistaHeippa! Tuota mansikkatomusokeria kerran käytinkin ja huomasin, että sillä saa kivan värin. Valkoista kokeilin kerran, mutta se ruskettui uunissa, vaikka oli vielä keskeltä raakaa :(
VastaaPoistaTäytteissä lemoncurd tai lime on kivan raikas. Tuon pakastamisjutun olinkin unohtanut.
Reseptinä olen käyttänyt Pariisilainen macaronleivos-kirjan perusreseptiä, joka löytyy myöstäältä:
http://maisondequartier.com/kaisla/pariisilainen-macaron/#video
-Paula