kuka, mikä piipadoo


Piipadoon takaa löytyy kaksi kirjoittajaa, Piia ja Paula, jotka tykkäävät tehdä, mistä blogimme nimikin kertoo: pii-pa-doo. Ajatus blogiin tuli, kun olimme molemmat äitiyslomalla ja asuimme naapureina. Olimme ystävystyneet samanikäisten tyttäriemme syntymän jälkeen ja todenneet molempien olevan kiinnostuneita käsitöistä. Blogimme alkoikin puhtaasti käsityöblogina, eräänlaisena päiväkirjana kaikesta siitä, mitä syntyi neuloen, virkaten, ommellen tai askarrellen. Myöhemmin blogin aihepiiri on laajentunut käsittelemään myös sisustusta, ruokaa, leivontaa, mitä milloinkin. Itse tekeminen seuraa kuitenkin näissäkin vahvasti mukana. 

Kuka Piia?

Olen 35-vuotias nainen, kahden lapsen, tytön ja pojan äiti, vaimo, insinööri, työn ohessa opiskelija, käsillätekijä ja sisustusintoilija. Kipinä käsitöihin syttyi minulle oikeastaan äitiyden myötä. Kotona ollessa oli aikaa tehdä ja välillä tarvekin saada jotain konkreettista aikaiseksi ja sillä tiellä edelleen ollaan.

Olen sitä ihmistyyppiä, joka tekee jotain koko ajan. Sohvalla istuminen tyhjin käsin ei ole minulle rentouttavaa, mutta kun käsiin otettaan puikot ja lankaa, voisin istua siinä vaikka koko päivän! Sama koskee kotia ja sisustamista: aina voisi tehdä ainakin jotain ihan pientä, ommella uusi tyynynpäällinen, vaihtaa huonekalujen järjestystä, asetella hyllyjä uuteen uskoon tai vaikka sitten siivota… 

Blogin kirjoittaminen on minulle harrastus, jonka myötä taidot ovat kehittyneet käsitöiden lisäksi myös kirjoittamisen ja valokuvaamisen osalta. Olen tavannut blogin myötä ihania ihmisiä ja jokainen kirjoituksiini tuleva kommentti lämmittää mieltäni aivan kuten blogia aloittaessa!

Bloggaaminen yhdessä ystävän kanssa tekee bloggaamisesta paitsi vieläkin mukavampaa, myös vähän helpompaa, kun toisen inspiraatio ruokkii toista. Yhdessä ideat myös usein jalostuvat astetta paremmiksi! Blogi on minulle omaa aikaa, vastapainoa siviilityölle ja opiskelulle, oman sisäisen käsityöläisen ja sisustajan toteuttamista!

Kuka Paula?

Olen 37-vuotias Jyväskylässä asuva eteläpohjalainen. Olen kahden lapsen äiti, yhden miehen puoliso, yhden kissan palvelija. Olen humanisti ja kieltenopettaja. Olen innostuva puuhastelija, vaikka toisaalta luonteeltani olenkin tasainen kuin Lakeus. Minulla on aina useampi pallo ilmassa ja joskus muutama maassa. Yllättävän usein kuitenkin saan kopinkin.

Olen kasvanut perheessä, jossa tehdään itse. Isäni osaa rakentaa ja äitini ja äidinäitini ovat opettaneet minut tikkuamaan, eli kutomaan jo lapsuudessa ja tästä verenperinnöstä olen hieman ylpeäkin. Koulussa kuitenkin käsitöistä sain huonoimpia arvosanojani, enkä oikein innostunut niistä puuhista. Koulun ulkopuolella kyllä sitten väkersin kaikenlaista. Ensimmäisen äitiysloman aikaan innostuin taas toden teolla tekemisestä ja tutustuin toiseen tekijään, innostuvaan ja innostavaan Piiaan, jonka kanssa ajatukset ja ideat kävivät luontevasti yhteen. Tässä sitä vielä ollaan, piipadoon tytöt.

Bloggaaminen on harrastusta ja dokumentointia ja kuten elämässä muutenkin, on siinä tärkeintä ihmiset. Jokainen tullut viesti blogiin tai sähköpostiin on tärkeä ja pyrin aina vastaamaan niihin. Tämän lisäksi toivon, ettei vuorovaikutus rajoittuisi vain virtuaaliseen maailmaan, vaan kohtaamispaikkoja oikeassa elämässäkin löytyisi.

Pääsääntöisesti kirjoittamiini postauksiin liittyy itse tekeminen ja käsityöt, mutta pidemmän päälle blogi on tullut niin tärkeäksi ja omakohtaiseksi, että koen vaikeaksi rajoittaa aiheita vain siihen pieneen osaan eämästäni. Sitä myöden väliin lipsahtaa muita itselle tärkeitä asioita, kuten kotiin ja matkusteluun liittyviä asioita. Pyrin kuitenkin pitämään postaukset kepeinä ja painottaa kivoja ja kauniita asioita. 

***

Sellainen suloinen sekametelisoppa tämä blogimme on, vähän sitä sun tätä, jota ilolla yhdessä teemme! Tervetuloa!

1.11. 2013 Piia & Paula