2015/04/28

kukkia ja kuohuvaa


Vietimme viime lauantaina mukavaa päivää pienellä bloggaajaporukalla kun Jyväskylän Vuokra-asunnot oli kutsunut meidät tutustumaan heidän Kurkkaa kotiin -markkinointiprojektiinsa. Palaan erillisessä postauksessa Perhe Parahimman kauniisti sisustettuun kotiin, tässä sen sijaan muutama kuva ja vinkki päivän muista kohteista, Viherlandiasta ja Ravintola Bohosta. 


Jos Tampereelta tunnetaan Särkänniemi ja Kuopiosta Puijontorni niin Jyväskylässä paikka jonka lähes kaikki tuntevat on Viherlandia. Puutarhakeskus, jossa on monipuolinen vihermyymälä ja jossa viljellään niin kesäkukkia, ruusuja kuin erilaisia taimia puutarhaan. Viherlandia on paikka jossa tulee pistäydyttyä usein ihan vain ihastelemassa kukkaloistoa tai tervehtimässä lasten kanssa siellä asuvia papukaijoja, taitaapa melkein kaikki kodissa sekä sisällä että ulkona olevat kasvitkin olla juuri Viherlandiasta peräisin!


Viherlandiassa pääsimme kurkkaamaan tulevan kesän kukkasatoa sekä leikkimään floristia omia kukka-asetelmia tehden. Floristiksi ei taida minusta olla ja viherpeukalonkin kanssa on vähän niin ja näin, mutta mukavaa ja rentouttavaa puuhaa kukkien asetteleminen kuitenkin oli. Ja se vinkki: tuoksupelargonia. Ei tarvetta huonetuoksuille, riittää, että heilauttaa kasvin lehtiä! Itse aion ehdottomasti hankkia kotiin sitruunapelargonian, jonka tuoksu oli ihanan raikas.


Seuraavaksi ravintolavinkki: Boho & keittiö, muutama kuukausi sitten Jyväskylään keskustaan kävelykadun varrelle avauttu uusi ravintola. Ehdottomasti tervetullut lisä Jyväskylän ravintolamaailmaan, jonka terassi on varmasti yksi ensi kesän suosituimpia. Bohossa saimme nauttia loistavasta ruuasta ja kauniista sisustuksesta. Ruuan lisäksi Bohossa järjestetään eri teemaisia musiikki-iltoja ja sunnuntaisin tarjoillaan brunssia, joka kuuleman mukaan on erinomainen.
 

Lopuksi vielä jälkiruoka vinkki, jonka itse aion toteuttaa vappuna: sorbettia kuohuviinillä. Bohossa jälkiruuaksi tarjoiltu sorbetti viimeisteltiin kuohuviinillä ja tämä herkku vei kielen mennessään! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

-Piia

4 kommenttia:

  1. Olipa muuten mukava tutustua! Nyt harmittaa, kun en hoksannut käydä tuoksuttamassa kasveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä syy käydä uudestaan! ;) Ja nähdään mekin taas pian! <3

      -piia

      Poista
  2. Ahaa, siksikös yläkerran kahviossa olikin varatut pöydät, kun mieheni kahvilla käytyään ihan hymyssä suin ihmetteli moista järjestelyä tavallisen lauantain ollessa kyseessä. Pohdittiin, että onko sinne raahautumassa bussilastettain tätejä jostakin risteilyltä tauolle ja kotiin viemisiä hamstraamaan.
    No ihan paikallista estrogeeniä siis putiikki ollutkin täynnä ;)

    Viherlandia on kiva mesta piipahtaa, jos ei muuta niin hakemassa inspiraatioita ja valikoimassa kortteja hyvästä valikoimasta. Taitaa ollakin Harjun Paperista seuraava asiallinen valikoima kortteja!

    Iloa kevääseen!
    t. uusikaupunkilainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä siellä on tainnut olla niitä bussilastitätejä ;) me pysyteltiin tällä kertaa ihan vain alakerran puolella! :D

      Viherlandia on kyllä kiva paikka ihan vaan ajanviettoon ja tosiaan pieniä tuliaisia tai kortteja hakea. Harjun Paperi on toinen ihana korttipaikka, kannattaa tsekata myös Käsityömuseon kauppa sekä taidemuseon museokauppa, niistä myös löytyy kivaa valikoimaa.

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.