2014/09/17

sohvaton

 
Tervehdys lattian rajasta! Olohuoneessamme mennään tällä hetkellä hyvinkin minimalistisella linjalla, kävi nimittäin niin, että mies lähti tässä taannoin yksi viikonloppu melontareissulle ja sillä aikaa tämä rouva laittoi sohvan myyntiin. Ihan vaan kokeilumielessä. Ja sittenpä kävikin niin, että joku osti sohvan ja kohta pari viikkoa ollaan nyt sitten ihmetelty tässä sohvattomassa olohuoneessa! :)
 
Sohvan vaihto on ollut meillä ajatuksissa jo pitempään. Vanha sohvamme (näkyy esimerkiksi tässä) hankittiin aikoinaan ensimmäiseen omistusasuntoomme reilu kahdeksan vuotta sitten ja nykyisessä kodissammekin se on ehtinyt olla käytössä jo nelisen vuotta. Sohvamme oli iso ja siihen kuuluva rahi sitäkin isompi ja haaveissa onkin ollut vähän kevyempi ja myös vähän vaaleampi sohva. Ja sellaisen perässä olemme nyt huonekaluliikkeitä kierrelleet vaikkei tuo työhuoneen sohvan futon-patjakaan nyt ihan huono vaihtoehto ole. Ehkä ei sitten pitemmän päälle kuitenkaan kovin toimiva.

Eri vaihtoehtojen pohdinnan jälkeen useista blogikodeistakin tuttu Adean Band on vetämässä tällä hetkellä pisintä kortta.  Ei kovinkaan omaperäinen valinta, mutta pitkäikäistä hankintaa tehtäessä kotimaisuus ja laadukkuus sekä pestävyys ja mahdollisuus hankkia myöhemmin sohvaan lisämoduleja painavat vaakakupissa paljon.
 
Päällisten materiaali on tällä hetkellä eniten mietintää aiheuttava asia, 100% puuvillaa vai sekoitetta. Puuvilla on pehmeämpää, mutta samalla myös helpommin likaantuvaa ja päälliset saattavat venyä käytössä, sekoitekankaat taas ovat yleensä kestävämpi, mutta myös vähän kovemman tuntuisia.
 
Kuulisinkin mielelläni, jos on antaa hyvin vinkkejä ja kokemuksia eri materiaaleista ja sohvista. Olinkin jo tyystin unohtanut miten haastavaa tämä sohvan etsintä on!
 
-Piia

16 kommenttia:

 1. Täälläkin haaveilen uudesta sohvasta ja olen jo monta kertaa ajatellut laittaa oman sohvani myyntiin, mutta en ole vielä uskaltanut. Vaatekaapin kanssa kun kävi myös niin, että se meni heti samana päivänä ja siinä sitä sitten ollaan tavaroiden keskellä ilman uutta kaappia :) Kunhan saan ruokapöydän ympärille tuolit niin ehkä voin sitten luopua sohvasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuli ihan yllättäen miten nopeasti sohva sitten kuitenkin meni! :D Mutta hyvin ollaan kyllä vielä toistaiseksi pärjättty ilman! :)

   -piia

   Poista
 2. Adean sohva on kyllä todella kaunis! Varmasti pitkäikäinen ja loistava valinta! Tsemppiä väliaikaiseen sohvattomuuteen:)!

  VastaaPoista
 3. Sohvan valinta on vaikeaa. Tosi iso satsaus, jota ei viitsisi tehdä pieleen. Adea ei varmasti mene vikaan! Tsemppiä, muuta vinkkiä en osaa tähän hätään antaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä aika monta kertaa sohvakaupat läpi kierrettiin, mutta nyt on pistetty yksi kappale sellaisia tilaukseen, sitä odotellessa! ;)

   -piia

   Poista
 4. Pitäsköhän joskus tehdä samat. Ehkä sitä sitten saisi sen uuden sohvan. Se valinta ei kyllä olisi helppoa. Mielelläni seuraan, mitä vinkkejä tänne tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :D Ihan virkistävä olla ilmankin! :D

   -piia

   Poista
 5. Itse etsin kauan valkoista, laadukasta ja pehmeää sohvaa ilman untuvatäytettä. Useampi kuukausi vierähti, mutta voin suositella 100%:sti Kuusilinna Oy:tä. Heiltä saa täysin kotimaisen, vesipestävillä kankailla varustetun sinulle tehdyn sohvan. LOISTAVA palvelu, täysi tyytyväisyys. Joka killingin arvoinen kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistäsi, katselinkin heidän nettisivujaan ja hyvältä vaihtoehdolta vaikutti. Onneksi saimme hyvää palvelua myös paikallisista kaupoista täältä Jyväskylästä niin ei tarvinnut Helsinkiin asti sohvaostoksille lähteä! :)

   -piia

   Poista
 6. Me olemme toistaiseksi olleet todella tyytyväisiä valintaamme, Kirsi Valantin Oiva sohvaan, joka on siro ja minimalistinen! Kangas meillä on hyvin puuvillamainen ja vaalea sekoitekangas, omaan silmäämme täydellisen vaalean harmaa! Kangaspaloja kannattaa kyllä roudata kotiin, sävyt näyttävät liikkeessä ja kuvissa niin toisenlaisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän uusi sohvanne onkin todella upea! Nappivalinta! Kyllä niitä kangaspaloja tuli läjittäin kotona ihmeteltyä ja nyt sormet ristiin, että hyvän vaalean harmaan mekin tulimme valinneeksi! ;)

   -piia

   Poista
 7. Meillä on 27 v vanha Artekin Ben-sohva. Se oli silloin ostettaessa monivuotinen unelmani ja edelleenkin sen muoto miellyttää silmää. Sohva on hulppean kokoinen ja viimeiset kymmenen vuotta se on palvellut ilman niitä "niskatyynyjä" matalampana versiona. Kerran pohjan satulavyöt on kiristetty ja istuinsuperloonit vaihdettu uusiksi. Nykyiset päälliset ovat jo kolmannet. Ekat intianpuuvillaiset menivät ahkerasta pesusta (vauva- ja pikkulapsiaika) puhki viidessä vuodessa. Seuraavat Annalan kankaiset olisivat vieläkin meillä mutta kirkas keltainen väri alkoi ärsyttää joten viimeiset kymmenisen vuotta sohva on ollut päällystettynä Annalan yksivärisellä sinisellä. Se alkaa olla nyt aika kuluneen näköinen joten talven aikana se vaihtunee. Annalan tuota intian puuvillan näköistä osin keinokuituista kangasta suosittelen lämpimästi jos perheessä on koira ja muita rapatassuja. Välillä suojaan (varsinkin uutena) sohvan siihen tarkoitetulla spraylla ja sitten kun tuntuu siltä niin riisun tyynyt ja heitän koneeseen.
  Nyt täytyy kyllä myöntää, että silloin tällöin iskee sohvanvaihtovimma. Yleensä se sammuu pian kiertelemällä sohvakauppoja. Meidän "sohvapöytä" on niiiin suuri, että sekin menisi sohvan kanssa vaihtoon ja siitä sohvapöydästä en ole vielä valmis luopumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, teillä on kyllä ollut todella pitkäikäinen sohva ja mitä sitä hyvää vaihtamaankaan! :) Toivotaan, että mekin onnistuimme nyt hankkimaan pitkään tarpeitamme vastaavan yksilön ja juuri tuo päällisten vaihtaminen olikin yksi kriteeri sohvan valinnassa. Kun runko on kunnossa saa ikäänkuin uuden sohvan vain kankaat päivittämällä! :)

   -piia

   Poista
 8. Meillä on ollut kolmisen vuotta HT Collectionin Elle ja tykkään siitä paljon, nyt hankimme siihen uuteen kotiin uudet päälliset ja sohva on taas kuin uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HT Collectionilla on kyllä kauniita sohvia tarjolla, oli pitkään mukana kärkikahinoissa sohvakaupoilla! ;)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.