2014/08/24

pienen voimistelijan hopeanhohtoinen bolero


Tämä ihana bolero omalle pienelle voimistelijalleni on neulottu Rowanin kauniista Kidsilk Haze Eclipse-langasta, joka on mohairin ja silkin sekoitusta ja jonka seassa on myös kimallesäie kiiltoa tuomassa, mikäpä sen sopivampi lanka pienelle neidille! Lanka on saatu Titityystä ja tytär sai itse valita mieleisensä sävyn. Ei omena taida kauaksi puusta pudota, sillä kassiin valikoitui tämä kaunis vaalean harmaa! ;) Ja lankahan valittiin tosiaan jo joskus helmikuussa...
 

Bolero itse valmistui jo alkukeväällä, kirjoittelin neuloessani myös ohjetta tästä, mutta ohjeen puhtaaksi kirjoittaminen jäi ja otappa sitten enää omista harakanvarpaista selvää kun aikaa on vierähtänyt kuukausi jos toinen...
 

Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja tässä lomaillessa on viimein ollut aikaa kirjoittaa ohje puhtaaksi. En ole mikään ekspertti näissä neuleohjeissa, enkä näköjään edes oman käsialani lukemisessa, mutta minusta tästä tuli niin mukava ja simppeli neule, että pistän ohjeen jakoon mahdollisista virheistä huolimatta!
 

Hopeanhohtoinen bolero


Noin 110-120 cm koko.
Luo 90 silmukkaa 3,5 pyöröpuikoille.
Neulo kaulus eli kierrokset 1-16 aina oikein seuraavasti;
1-3 kierro - neulo aina oikein.
4-5 kierros - aloita lyhennetyt kierrokset ”kiedo ja käännä”-tekniikalla kun kierroksessa on jäljellä 2 silmukkaa. Kiedo ja käännä (kk) seuraavasti: tee lankalenkki seuraavan silmukan ympärille eli tuo lanka työn eteen, nosta seuraava silmukka neulomatta oikealle puikolle, vie lanka silmukoiden välistä työn taakse ja siirrä nostettu silmukka takaisin vasemmalle puolelle ja käännä työ ja jatka neulomista.
6-7 kierros - neulo kunnes jäljellä on 3 silmukkaa ja tee kk kuten edellä.
8-9 kierros - neulo kunnes jäljellä on 4 silmukkaa ja tee kk kuten edellä.
10-11 kierros - neulo kunnes jäljellä on 5 silmukkaa ja tee kk kuten edellä.
12 kierros - neulo 55 silmukkaa ja tee kk.
13 kierros - neulo 30 silmukkaa ja tee kk.
14-15 kierros - neulo aina oikein.
16 kierros - neulo oikein.
17 kierros (nurjapuoli) - neulo kierroksen ensimmäiset 5 silmukkaa ja viimeiset 5 silmukkaa oikein, muut kierroksen silmukat nurin, neulo jatkossa näin jokaisella nurjalla kierroksella. Oikean puolen kierroksilla neulo kaikki oikein.
Aloita lisäykset hihoja varten seuraavasti;
18 kierros (oikeapuoli) - neulo 19 silmukkaa oikein, tee langankierto, neulo 1 silmukka oikein, lisää lankamerkki, neulo 1 silmukka oikein, tee langankierto, neulo 8 silmukkaa oikein, tee langankierto, 1 s oikein, lisää lankamerkki, neulo 1 s oikein, tee langankierto, neulo 28 silmukkaa oikein, tee langan-kierto, neulo 1 s oikein, lisää lankamerkki, neulo 1 s oikein, tee langankierto, neulo 8 silmukkaa oi-kein, tee langankierto, neulo 1 s oikein, lisää lankamerkki, neulo 1 s oikein, tee langankierto, neulo loput 19 silmukkaa oikein.
19 kierros - kuten krs 17.
Jatka lisäyksiä oikeilla kierroksilla kuten kierroksella 18 kierrokseen 39 saakka.
40 kierros - poimi silmukat hihaa varten seuraavasti; neulo 32 silmukkaa oikein, siirrä seuraavat 34 silmukkaa apulangalle hihaksi, neulo 54 silmukkaa oikein, siirrä 34 silmukkaa apulangalle hihaksi, neulo loput 32 silmukkaa oikein.
Jatka neuletta 118 silmukalla, nurjan puoli kuten kierros 17 ja oikein puolen kierroksilla neulo kaikki oikein. Jatka kunnes olet kierroksella 52.
52 kierros - neulo 5 s oikein, 2 s yhteen, neulo oikein, kunnes jäljellä 7 silmukkaa, neulo 2 s yhteen ja neulo loput 5 silmukkaa oikein.
53 kierros - neulo kuten kierros 17. Jatka kavennuksia kuten kierroksella 52 yhteensä 6 kertaa.
Neulo tämän jälkeen 10 kierrosta aina oikein. Päättele silmukat löyhästi.

Poimi 3,5 sukkapuikoille apulangalla olevat hihasilmukat, poimi kainalosta tarvittaessa muutama sil-mukka lisää ja neulo oikeaa kunnes hiha on haluamasi pituinen. Neulo samalla tavoin toinen hiha. Lisää haluetessasi nappi tai hakanen boleron kaulukseen.


Nyt syksyä kohden tällekin bolerolle tulee taas enemmän käyttöä, sopii vaikka voimistelutreeneihin lämmikkeeksi ja syksyn ja talven juhliin mekkojen kera! Mikäli päädyt ohjetta kokeilemaan, kuulisin mielelläni kuinka neulominen sillä sujui ja palautetta mahdollisista kummallisuuksista tai virheistä otetaan myös vastaan!
 
Ja nyt isolla loikalla kohti ensi viikkoa, joka on muuten elokuun viimein viikko, kääk! ja edessä on taas paluu arkeen loman loppumisen myötä, onneksi kuitenkin vasta muutaman päivän päästä!

-Piia

16 kommenttia:

 1. Mielettömän kaunis bolero! Ihanaa, että jaksoit näpytellä jakoon tuon ohjeen! Jos minäkin osaisin tehdä tuollaisen tyttärelleni. Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 No sinä osaat varmasti tehdä! Minullekin tuo kiedo ja käännä oli uusi tekniikka, mutta halusin kokeilla kun lyhennetyillä kierroksilla saa yleensä kaunista jälkeä ja muutamalla yrityksellä onnistuu varmasti. muuten onkin sitten ihan perusneuletta.
   Ja kiitos, tsemppiä tarvitaan aina! :)

   -piia

   Poista
 2. Ihanan kevyen näköinen tuo bolero ja kaunis neiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henni! Bolero on tosi kevyt, kuin henkäys! :)

   -piia

   Poista
 3. Hei, minkä kokoiselle tuo ohje on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kun kysyit kokoa, jossain vaiheessa mielessä kävi, että sekin olisi varmasti aika oleellista ilmoittaa, mutta tietenkin se unohtui! :)
   Lisäsin sen nyt tuohon ohjeeseenkin eli koko on noin 110-120 senttiselle, mutta pitemmillä hihoilla menee varmasti vielä vähän isommallekin.

   -piia

   Poista
 4. Ihastuttava, henkäyksenkeveä bolero!
  Yllättävän työlästä on tosiaan tuo ohjeen kirjoittaminen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3
   Joo, ei ole kyllä helppoa tuo ohjeistaminen! :D

   -piia

   Poista
 5. Siitähän tuli hieno ja varmasti monikäyttöinen! Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 6. Soma, niin bolero kuin tyttökin! :)

  VastaaPoista
 7. Pitääkin näyttää E:lle nää sen uuden idolin kuvat <3. Sopivan kokoinen bolero, toisin kun erään mun "kaverin" teokset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihania nuo kaikki Eeet! <3
   Sillä sun "kaverilla" on varmaan ollu tosi epäpätevä "assari" jos ihan väärän kokoista pukkaa! ;D

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.