2009/06/30

Voi Novita, minkä teit!

Ryhdyin suunnittelemaan kesäneulontaa, jonka voisi ottaa reissuun mukaan, kun ei niitä lapasiakaan nyt aina näillä helteillä kehtaisi. Aluksi kaivoin varastoistani lankojani sommitteluun.


Pääsin työssä aika hyvään vauhtiin, mutta huomasin, että varastoissani oleva vihreä ei riittäisi alkuunkaan (Hmmm, liian pieni lankavarasto?). Ajattelin myös tarkistaa Novitan värikartan ja yllätyksekseni huomasin, että Syksy/Talvi värit ovat jo ilmestyneet! Selattuani uuden värikartan läpi olin kuitenkin pettynyt. Kovasti on uutuuksia, mutta värit eivät yhtään sytyttäneet. Lisäksi, kurjuuksien kurjuus, Woolin värikartta oli kutistunut olemattomaksi ja kunnon vihreää ei löytynyt Woolista, eikä Nallestakaan! Voitteko kuvitella!


Seuraavana päivänä paniikissa juoksin kaupungin kaikki keksimäni paikat läpi ja huomasin, että sieltäkin oli jo raivattu kaipaamani vihreä pois. Onneksi apujoukot löysivät minulle muutaman kerän kaipaamaani vihreää, joten työ ei tyssää siihen, mutta voin vain ihmetellä, miksi väri on lopetettu. Edellinen Woolin vaaleanvihreä loppui myös muistaakseni noin vuoden jälkeen enkä sitäkään harmikseni saanut varastoon. Eikö sille muka ole menekkiä? Edelleenkin olisin valmis ostamaan sekä tätä että edellistä vaaleanvihreää, jos vain jostain vastaan tulee.

-Paula

2009/06/29

Linnunpesässä ♥


Innostuin tästä lahjaksi tekemästäni lintumallista niin, että täytyi virkata omalle pikku neidille kokonainen pesue! Liekkö tämä sitten meidän perhe marraskuussa... ;)


Lintujen vartalon virkkaa nopeasti, mutta kokoamiseen saa uppoamaan pienen tovin. "Vauvalinnut" tein omasta päästä SK:n ohjetta soveltaen ja pesän virkkasin pienen myssyn malliseksi. Mukavaa näpertelyä ja toivottavasti mukavia hetkiä pikku neidin leikkeihin!

-Piia

Jotain itselle

Viime aikoina olen keskittynyt lähinnä lapsen vaatteisiin, mutta on sitä jotain itsellekin varattu.


Tämä kangas oli niin herkullisen värinen, että hyppäsi joskus mukaan. Paljon ei tarvinnutkaan ommella, että siitä sai kietaistua helletopin. Hassusti pönöttää kuvassa, mutta ajatuksena on, että toinen sivu on ommeltu piiloossa kiinni ja ylimääräisen kankaan saa kiinnitettyä neulalla haluamallaan tavalla toiselle sivustalle. Helppoa!

-Paula

2009/06/26

Huh, hellettä

Helle paahtaa Suomessakin ja koska viikon päästä lähdemme etelänmatkalle, on aika surautella vielä muutamat hellevaatteet. Ajatuksena, että voisi suojata ihoa vaatteella, kun aurinko tai aurinkorasva jo kotioloissakin on aiheuttanut pientä näppylää. Tässä siis viimeisimmät lisäykset.





Kaikki kaavat kirjasta Juju-erilainen lastenvaatekirja
Koko: pienin 90cm hieman kaavoja muokaten
Kankaat: Pengottu Eurokankaan palalaareista

Maltoin myös käyttää näitä nauhoja ja päällystettyjä nappeja Japanin kankaista.

-Paula

2009/06/24

titityy tai kvaak kvaak


Naapuriin, ei kuitenkaan yläkertaan ;), syntyi viikonloppuna pieni tyttövauva. Suuren käsityölehden liitteessä 6-7/09 olleen ohjeen mukainen virkattu pieni lintu päätyy toivottamaan uuden tulokkaan tervetulleeksi. Lajista en saa selvää, ankka vai mikä lie, mutta aikas söpö!
Myös oma pikku neiti ihastui lintuun, joten voipi olla, että muutama näitä lisää pesän kera on työlistalla, pakko siis sittenkin virkata...

-Piia

2009/06/21

p=2πr

Tulipa taas todistetuksi, että matematiikkaa tarvitsee aina. Pidemmän aikaa olen mielinyt tehdä kellohelmaista hametta ja kyllähän sellaisen saa tehtyä kokeilemallakin mutta laskemalla varman päälle.

Keväällä mietin, että olisin naamioinut ongelman levytöiksi ja laittanut oppilaat ratkaisemaan. Töissä olisi ollut myös iso tauluharppi piirtämistä varten. Kevätäkiireet veivät kuitenkin voiton ja eihän se toki ihan oppiaineeni opetussuunnitelmaankaan kuulu, joten piti laskea itse.


Mittojen mukaan piirsin ympyrästä 90 astetta sanomalehdelle ja sain siitä kaavan. Laskutoimituksen perusteella päädyttiin kahteentoista sektoriin ja kuuteen eri kankaaseen. Seuraavaksi mellastettiin kaapista kangaspinoja ja yritetiin etsiä yhteensopivia kankaita. Turhaan.


Kankaat leikattiin sektoreiksi ja ommeltiin jälleen ympyräksi.


Sitten puuttuikin enää vyötärönauha ja hame oli valmiina juhannusrientoihin.




-Paula

2009/06/19

Hattutemppu

Omalle tyttöselle on nyt syntynyt yhteensä kolme kappaletta hellehattuja, joten eihän enää puutu kuin se helle. Kaikkiin hattuihin on jo aikaisemmin tehty mekot samasta kankaasta.

Malli: Ottobre 03/2009
Koko: 50cm
Kankaat: Marimekon Karmiini, ruskea-vaaleanpunaiset pallokankaat Kangas-Partti ja Michael Millerin Peacock Allover Eurokankaasta. Lisäksi erivärisiä siksak-nauhoja.

Ottobren blogia lukiessa huomasin, että uusi Ottobre on ilmestynyt ja voi olla, että se pitää käydä hankkimassa. Samasta blogista yllätyksekseni luin, että Millerin kankaat ovat ihan designerkamaa ja löysinpä yhden suunnittelijan omankin blogin. Harmi, että näitä kankaita saa paikallisista kaupoista vain satunnaisesti. Olisipa ompelu helppoa, jos kankaita tosiaan voisi vain ostaa kaupasta!

Juhannuspuuhia taas suunnitellaan tällaisissa tunnelmissa:


-Paula

Edit: Kun maltoin oikein lukeakin enkä pelkästään töllötellyt ihania kuvia, niin huomasin, että Ottobre ilmestyy heinäkuun 10. On siis vielä aikaa selailla vanhaakin lehteä.

2009/06/18

Kukkatunika

Ei tämä Suomen kesä (taaskaan...) paljon tulevalle juhannukselle lupaa, joten täytyy pakata mökille mukaan tämä juhannusta varten tehty hihaton tunika kera pitkän hihan ja sukkahousujen.

Materiaalina on vanha pellavalakana, johon painoin kukat muutaman sapluunan avulla. Pinkki tehostekangas löytyi laatikonpohjalta ja sopi hyvin piristämään vaaleaa mekkoa.
Malli on omasta päästä, vinkkinä käytin pikku neidille Italiasta tuotua villakangasmekkoa. Tämän tyyppinen kaava olisi varmasti jostain löytynyt, mutta kohtuu tyytyväinen olen tähän omaankin tekeleeseen. Pääntien kaarroke oli aika haastava, mutta ihan kiva siitä pienellä ähräämisellä tuli.


Mukavaa juhannusta toivottaen!
-Piia

2009/06/17

Ihan pikkuisen

Minilomalta palattu oman ompelukoneen ääreen. Aurinkolomaa odotellessa ompelin pienen muotoonommelluun huivin, jossa alla on trikooneuleesta huppu ja siinä päällä kolmiohuivi. Idean nappasin Lindexin huivista, joka oli kuitenkin liian pientä kokoa. Kankaana oli pallopaidasta jäänyt pieni pala, josta ei tavallista huivia olisi saanutkaan.

Näinkin pienessä työssä onnistuin tekemään monta ajatus- ja mitoitusvirhettä, mutta päässä pysyy ainakin nyt. Paljon on muuten pallokankaita viime aikoina vaatteiksi muuttunut, joten onko se ihme, että lapsikin innoissaan huutaa "pallo"! Ompelupinossa odottaisi vielä paljon kesävaatteiksi haluavia kankaita, mutta säät eivät oikein anna uskoa kesään ja mieli tekee tarttua lapaskutimiin tuon tuosta, kun ne vielä kulkevat matkassakin ompeluksia kätevämmin.

-Paula

2009/06/16

Juhlan tuntua

Eräs pieni mies oli vailla liiviä häihin, ja koska kyseessä on morsiusparin oma poika, tarvittiin jotain juhlavaa! Pikku miehen äiti löysi hienoa kangasta, josta syntyi Ottobren 3/09 ohjeen mukaan aikasta komea liivi!


Myös äidille elikkäs morsiammelle ompelin pienen pussukan huulipunaa ja sen sellaista varten. Pussukkaan minulla ei ollut kaava, mutta pienellä kokeilulla syntyi sopivan kokoiset palat ja söpö pieni pussukka.


Hääparille jo etukäteen onnea ja ihania hetkiä ikimuistoiseen päivään!

-Piia

2009/06/14

Esimakua

Ahkeruutta on ilmassa ja jotain pientä on tekeillä sekä omiin että vieraisiin tarpeisiin. Työt ovat viittä vaille valmiita ja tässä pieni kurkistus tulevaan.


Upeiden kankaanpainanta töiden ihastelu, kuten Villa Valmanjan ja Emmin blogeissa, sai viimein minutkin rakentelemaan sapluunoita. Tulos ei nyt ihan inspiraatioiden veroista ole, mutta eiköhän tästä jotain valmistu pikku neidille juhannusta silmällä pitäen. Silkin kiilto taas enteilee toisenlaista juhlaa...

-Piia

2009/06/08

Pientä ja pehmeää

Viikonlopun sohvasaldona syntyi pikku neidille neulottu päähuivi Suuri Käsityölehden 6-7/09 mallin mukaan, sekä perinteinen kypärämyssy ( esim. SK 1/09), joka jää odottelemaan käyttäjää ystävien tulevista kesävauvoista.
Molemmat on neulottu Rowanin ihanan pehmeästä puuvillalangasta, jota tarttui mukaan kevään käsityömessuilta.

-Piia

2009/06/07

Lennä lennä leppäkerttu

Ylpeänä äitinä pitää esitellä myös pikku prinsessan tekeleitä! :)
Ensimmäisiin "virallisiin" askarteluihin tarvitsi vielä himpun äidin apua, mutta sivellin pysyi jo hienosti pikkuneidin 1v3kk kädessä!


Ja kyllä ne ovat sitten ihania! <3

-Piia

2009/06/06

Juhlien jälkeen

Tulimme juuri juhlista ja lapsi nukkuu vihdoin. Juhlat juhlittiin hieman viileässä kesäsäässä, joten juhlamekon alle piti pukea lämmintä ja yllekin alunperin jouluksi kudottu neuletakki. Kameran patterit vetelivät viimeisiään, joten kuvien laatua ei voi kuin valittaa.



Kolemn konstin mekko vaihteeksi hihoilla ja hellehattu samoilla kaavoilla kuin jo monet aikaisemmin. Kankaat Kangas-Partti.

-Paula

2009/06/05

Tossut ja vähän päälle

Mainitsin joku aika sitten, että olen ryhtynyt virkkaamaan piiiitkästä aikaa. No pikku hiljaa palasi mieleen, miksi edellisestä kerrasta on kulunut niin kauan - se ei taida olla ihan ominta hommaa...

Olen saanut aikaseksi nämä pienet tossut, jotka tein kahdeksan neliön palatossujen mallin mukaan. Yleensähän nämä palatossut neulotaan, mutta tuli niistä valmista virkkaamallakin. Hyvin pysyvät pikkuneidin jalassa, mutta ovat liukkaat kun mitkä, joten taitavat jäädä hyllyn koristeeksi.



Testasin myös tätä Ittetehty-blogista löytämääni ohjetta virkattuihin balleriina-tossuihin. Valmiiksi tuli yksi tossu ja saa nähdä tuleeko toista ikinä.
Ohje oli hyvä ja lopputulos näyttää ihanalta, mutta minulla oli vaikeuksia saada tossusta sopivan kokoista, joten aika monta kertaa tuli purettua ja aloitettua alusta ja lopputuloskin on vähän niin ja näin ja edelleen viimeistelyä vaille, mutta tulipahan kokeiltua!


Vielä olisi muutama tossumalli testaamatta, mutta taidan palata taas hetkeksi ompelukoneen ja neulonnan pariin...

-Piia