2013/12/07

matemaattinen testi

 

Nyt olen kyllä ihan innoissani, enkä malta odottaa, että saan edes vilauttaa näitä teille! Olen syksystä saakka suunnitellut ja haaveillut ja nyt sain kannettua nämä kotiin saakka. Siispä ihan ensimmäisenä kuvia ennen kuin edes sijoittelen paikalleen.
 
Innostus lähti siis syksyllä Bloomingvillen Hexagon-hyllyistä. Ensimmäisenä ajattelin hankkivani meille sellaiset, mutta näytti siltä, että ei niitä ainakaan Suomessa heti ole myynnissä. Sitten laskeskelin, että voisihan tuollaiset tehdä itsekin (lue = mies tekee) melko pienellä vaivalla. Lopulta ajattelin, että meillä ehkä toivutaan vielä tuosta betonipöydän tekemisestä. Siispä tekijää etsimään.
 
 
Tekijä löytyikin yllättävän läheltä. Marssin edelliselle työpaikalleni, missä koulutetaan puuseppiä. Mukanani minulla oli suurpiirteinen piirrustus kuusikulmaisesta seinähyllystä, mistä lähdimme opettajan kanssa laskeskelemaan, suunnittelemaan ja miettimään materiaaleja. Laskeskella piti erityisesti kokoa, sillä halusin muutamaa eri kokoa ja sivun pituudet piti laskea sen mukaan. Kaiken tämän jälkeen työ jätettiin opiskelijalle tehtäväksi.
 
 
Tällä viikolla sain soiton, että voisi tulla katsomaan valmiita hyllyjä. Ihastuin ikihyviksi. Katsokaa nyt, näissä on vielä bonuksena tuollainen irrotettava hylly keskellä! Epäilen kyllä, että opettaja taisi vähän auttaa näissä. Ja niin, lisääkin tilasin, kun ensimmäiset onnistuivat näin hienosti.

-Paula

38 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Käyn ensi viikolla vielä entisiä työkavereita moikkaamassa. Varoitanko, että kevätpuolelle olisi lusää hommia?

   -Paula

   Poista
 2. Hienot! Pitääpä näyttää heti miehelle…;)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavat! Näin samantyyppisiä Etsyssä joku puolisen vuotta sitten ja olin ihan hilkulla tilauttaa vastaavia tutulta puusepältä. On _todella_ upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tosiaan kannattaa käyttää ammattilaisia.

   -Paula

   Poista
 4. En kestä! Aivan mahtavat! Mä oon haaveillut sellaisesta Bloomingvillen talomallisesta hyllyköstä, pitäisi vaan saada aikaiseksi.. rakas kanssaeläjä ei ole kovin innostunut mun projektisuunnitelmasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo miehet on välillä tommosia. Minä ratkaisin talohyllyhimltuksen noilla Luhdan versioilla ja kiinnitin niitä riviin. Taitaa näkyä marraskuun postauksissa tämänhetkinen tilanne sillä talotyömaalla.

   -Paula

   Poista
 5. Upeat on. Meillä on neliön mallisia hyllyjä, joita voi pinota aina tarpeen mukaan miten haluaa ja ne on kyllä ihan mahtavat. Kymmenen vuotta niitä on siirrelty aina eri kokoonpanoihin. Nyt olen suunnitellut niiden maalaamista. Tällaiset voisi olla kiva lisä niiden seuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin myös, että jos ajatuksella sommittelisi, niin eri mallisia voisi sekaan laittaa.

   -Paula

   Poista
  2. Täytyykin töissä kysellä, jos siellä teettäisi muutaman eri mallisen. Tai sitten isän kanssa joululomalla voisi askarrella itsekin. Olisi kiva tehdä pitkästä aikaa vähän puutöitä.

   Poista
 6. Hienot! Tuollaiset olisi kyllä aikasta näppärät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Keksisin näille vaikka mitä käyttöä.

   -Paula

   Poista
 7. Voi kuinka hauskoja ja hienoja hyllyjä! :D

  VastaaPoista
 8. Hienot, ja varsinkin noin puun värisinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtökohtaisesti halusin vaaleaa puuta ja vaneria. Saatan myöhemmin maalata taustalevyn jollain vaalealla värillä.

   -Paula

   Poista
 9. Oi oi, upeat ovat. Ja mikä parasta, työllistit kotimaisia kädentaitajia samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijatyössä on vielä lisäarvoa, jos oppisivat jotain uutta tekemällä asiakkaalle.

   -Paula

   Poista
 10. Onpas hienoja, saako näitä muutkin tilata jostain`?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ammattiopistolla näitä teetätin. Sanoin, että tilausta varmaan olisi enemmänkin, joten yritän ensi viikolla kysellä, olisivatko innostuneita tekemään kevätlukukaudella muutamia lisää. Se riippuu aina siitä, onko millaiset jaksot ja minkä vuosikurssin tekijät salissa.

   -Paula

   Poista
 11. Niiiin hienot, kyllä kelepaa:) tahtois kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä taitaisi mennä maupan, joten yritän tosiaan kysellä, saataisiinko keväälle lisää.

   -Paula

   Poista
 12. Wau!! Onpa todella kauniit! Työnjälki näyttää uskomattoman hyvältä ainakin kuvassa. Minne ajattelit hyllyt sijoittaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät minunkin silmääni niin hyviltä, että mietin, paljonko ovat opettajaakin työllistäneet. Nämä tulevat ehkä olkkariin.

   -Paula

   Poista
 13. SIis niin mielettömän mahtavia! Superhienot! Olisinpa niin taitava, että osaisin tehdä tuollaiset. Mitäköhän pitäisi luvata miehelle, et sen sais tekemään tälläiset meillekin.....? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten näppäränä tyttönä laitat itse tuulemaan?

   -Paula

   Poista
 14. Oijoi miten hienot! Jos saa lisätilausta, niin olen jonossa ostamassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistä meille säpoon sun yhteystietoja, JOS näitä tulee lisää niin ilmoittelen sit.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.