2013/05/26

Kaitaliinasta säilyttimeksi




Kuten moneen muuhunkin kotiin, myös meille on löytänyt tiensä Kodin1n uudistuneen Anno-malliston tuotteita. Kun kolmiot muutenkin miellyttävät silmää, kotiutin viime vuoden puolella malliston kauniin harmaa-valkoisen kaitaliinan. Pidin pöydällä jonkin aikaa kunnes totesin, että en ole vielä tarpeeksi kypsä pitämään kaitaliinoja ja niinpä se siirtyi kaappiin. Kerran sitä sitten hyllyssä katsellessani keksin, että siitähän voisi ommella vaikka leipäkorin.
Toteutus on antanut odottaa itseään jo jonkin aikaa, viimein eilen nostin ompelukoneen pöydälle ja valmistahan tuli hetkessä, kun käytin valmiita taitteita reunoissa. Koska käytin koko kaitaliinan leveyttä korkeutena, tuli tästä liian korkea leipäkoriksi, mutta käytetään sitä sitten sen sijaan säilyttiminä tai mikä lie sitten virallinen nimi onkaan, te valistuneet, kertokaa minullekin heti jos tiedätte! Joka tapauksessa kivannäköinen juttu, johon voi työntää vaikka lankoja tai leluja tai mitä lie. Ja pakko vielä loppuun ihan vähän iloita tästä upeasta säästä, että ihanata on! :)

-Piia

16 kommenttia:

  1. Vautsi! Kiva idea.

    Mullakin on tasan yksi kaitaliina olemassa ja se on vaatinut aikamoista kypsymistä että sen kanssa tässä nyt yhdessä elellään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaitaliinan kanssa täytyy tulla ihan ajan kanssa kaveriksi ennen kuin käyttöön voi ottaa! ;)

      -piia

      Poista
  2. Mukava idea!

    Lyhyitä,käyttämättömiä kaitaliinoja löytyy täältäkin,tykkään käyttää paneeliverhoja liinana :) Täytyykin katsoa,mitä kaapista löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkin oon käyttänyt paneeliverhoja pöytäliinana! :) Ehkä se kaitaliinan ongelma on juuri se pituus, mutta olisiko se enää kaitaliina jos se olisi pitkä?

      -piia

      Poista
  3. Tosi hyvä idea! Pitääpä ommella jauhopusseille tuollaiset, ne kun tahtoo aina vähän vuotaa, ja rumiakin ovat :D tuollaisessa kehtaa unohtaa pöydällekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edit: ja kangaskori on minun nimitykseni tuommoisille :)

      Poista
    2. Hei, hyvä idea tuo jauhopussijuttu! :) Niin, kangaskori kai se nimi on, ehkä loogisempi kuin tuo säilytin! :D

      -piia

      Poista
  4. Tulipa tosi kiva, hyvä idea! Meiltä löytyy muutama kaitaliina, kaikki samaa hanhensilmää, paria eri väriä. Mustavalkoinen on jämähtänyt pöytään, siitä tykkään. Ehkä liiaksikin, ainakin kun kuvia katsoo... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, miäkin tykkään kovasti, kelpasi ihan olohuoneeseen asti asumaan! ;) Siun hanhensilmä kaitaliina on kyl kaunis ja sitten jos kyllästyt siihen pöydässä ei muuta kun ompelemaan siitä kangaskoria! :)

      -piia

      Poista
  5. Voi vitsit miten mahtis idea! Nyt kaappeja kaivelemaan. :)

    VastaaPoista
  6. Huippu idea, nyt lähti loputkin kaitaliinat kaapista. Osa onkin jo uudessa käytössä, laudeliinana, hyöty käyttöön kaikki.
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, menisi laudeliinanakin ja miksei vaikka tyynynpäällisiäkin niistä voisi ommella!

      -piia

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kovasti tuosta kankaasta, siksi olikin kiva saada se kaapista esille! :)

      -piia

      Poista
  8. On tosi kiva, täytyy kans kaivella vanhat liinat esiin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.