2011/11/29

Torttuohje talteen


Tämä postaus on ennen kaikkea itseäni varten, mutta suosittelen kyllä jokaista kokeilemaan! Sain Paulalta muutama vuosi sitten tämän paprikatorttu reseptin (taisi olla Maku-lehdestä) ja ihastuin näihin valtavasti. Resepti on ollut hukassa, tänään sen löysin, leivoin ja kirjoitan sen heti tänne, jotten enää tätä herkkua hukkaisi!

Paprikatortut

1 paprika paloiteltuna
125 g pekaanipähkinöitä
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl korppujauhoja
1 rkl paprikajauhetta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl cayennenpippuria
1 muna

n. 6 torttutaikinalevyä

Mittaa aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Alkuperäinen ohje kehoittaa kiinteyttämään tahnaa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään saakka jääkaappissa, ikinä en ole malttanut ja ihan hyvin on toiminut. Luumuhillon tavoin tahnasta ja taikinasta oman mielensä mukaisia torttuja, 225 asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi ja tämän jälkeen jäännäämään jäikö niitä enää vieraille tarjottavaksi vai menikö kaikki omiin suihin! :)

Joulukuuta odotellen,
Piia

6 kommenttia:

  1. On niin erikoinen ohje, että pakko kokeilla :o)

    VastaaPoista
  2. Apua miltä toi täyte näyttää.. :D Vaikka varmaan ihan hyviä ovat!

    VastaaPoista
  3. Pekaanipähkinät puuttuu muuten tekisin just nyt, on niin mun makuuni oleva ohje!! =)

    VastaaPoista
  4. Petra Ilona, heh, ehkä tosiaan vähän epäilyttävän näköistä, mutta taatusti hyvää! :D

    KahviKaneli ja Koo, varokaa, ettette tekin jää koukkuun tähän herkkuun! ;)

    -Piia

    VastaaPoista
  5. Jes!!! Ajattelinkin tässä yksi päivä vuotta takaperin ja näitä ihania torttuja, joita tarjoilit!! :) Kiitti ohjeesta (Paulalle myös ;) )!

    VastaaPoista
  6. Ole hyvä Tingelstiina, sinun jauhopeukalollasi näistä tulee varmasti loistavia! ;)

    -Piia

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.